Tavan Resit, afaceristul arestat în România, în presa americană. Este acuzat de trafic de armament cu Iranul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Magistrați
Magistrați
Un om de afaceri turc, arestat în România și  acuzat de Statele Unite că a vândut echipament militar armatei iraniene, încălcând astfel sancțiunile impuse, a cerut Curții de Apel București eliberarea din arest. Cazul a ajuns în presa americană. 

Washington Post a dedicat un articol acestui caz. Iată ce relatează publicația:

Omul de afaceri Tavan Resit deține o companie cu sediul în Turcia, Ramor Group, despre care Departamentul de Trezorerie din S.U.A. susține că a furnizat echipament pentru marina iraniană.

Resit a fost arestat pe 8 iunie în România, atunci când a călătorit pentru a se întâlni cu oficiali ai S.U.A.

Avocatul său, Cătălin Predoiu, fost ministru al justiției din România, a declarat că Resit a mers în România la acea dată pentru a lămuri situația cu oficialii americani.

Predoiu a cerut instanței să-l transfere în arest la domiciliu din cauza sănătății. El a mai spus că oficialii români nu au primit o copie a mandatului de arestare din S.U.A., așa cum este necesar în cazurile de extrădare.

Predoiu susține că cetățeanul turc nu a încălcat legile. Resit a declarat că în speță este vorba despre două motoare de iahturi pe care le-a vândut iranienilor, care pot fi folosite în scopuri militare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel