FACIAS solicită suspendarea de urgență a judecătoarei din dosarul tragediei de la 2 Mai
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va evalua pe 24 aprilie cererea Inspecției Judiciare de a exclude din magistratură judecătoarea Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a fost cea care a inițiat acțiunea, solicitând excluderea magistratului pentru comportamentul său din timpul procesului în care Vlad Pascu, acuzat de uciderea a doi tineri în localitatea 2 Mai, a fost judecat.

Incidentul care a stârnit furia opiniei publice a avut loc în sala de judecată, când judecătoarea Popoviciu a întrebat dacă unul dintre tinerii decedați este prezent, arătând o lipsă completă de necunoaștere a dosarului pe care îl judecă. Acest comportament a fost considerat de FACIAS ca fiind o batjocură la adresa actului de justiție, aducând în același timp și o suferință suplimentară familiilor victimelor. FACIAS cere nu doar suspendarea, ci și excluderea permanentă a judecătoarei Popoviciu din magistratură. Acțiunea face parte din campania „Nicio condamnare fără probe”, care își propune să combată abuzurile și neglijența în justiția română. Rezultatul deciziei CSM va fi un indicator important al sistemului judiciar de a menține standarde înalte de profesionalism și integritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel