Țara care a intrat în LOCKDOWN după ce a raportat PRIMUL caz de COVID de la debutul pandemiei. Mii de oameni au luat cu asalt centrele de vaccinare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Țara care a intrat în LOCKDOWN după ce a raportat PRIMUL caz de COVID de la debutul pandemiei. / Foto: Pixabay
Țara care a intrat în LOCKDOWN după ce a raportat PRIMUL caz de COVID de la debutul pandemiei. / Foto: Pixabay
O țară a intrat în lockdown după ce a raportat primul caz de Covid de la debutul pandemiei

Statul insular Tonga, din Pacificul de Sud, a intrat marți în carantină, în urma descoperirii primului caz de COVID-19 din țară de la începutul pandemiei, scrie CNN.

Astfel, guvernul din Tonga a ordonat un lockdown de o săptămână pentru insula principală Tongatapu. Printre principalele măsuri anunțate este carantina de noapte între orele 20:00 și 6:00, locuitorii fiind sfătuiți să înceteze lucrul și să rămână în casele lor pentru toate motivele, cu excepția celor esențiale, potrivit Ministerului Sănătății.

Totodată, transportul public va fi oprit, iar restaurantele, barurile și cluburile vor fi închise. Și școlile și bisericile își vor închide, de asemenea, ușile și va fi impusă distanțarea socială. Restricțiile pot părea dure pentru o țară cu un singur caz confirmat de Covid, dar până acum câteva zile, Tonga a fost una dintre puținele state care nu au raportat nicio infecție cu Sars-Cov-2, deoarece virusul a fost detectat prima oară la sfârșitul anului 2019.

Mii de persoane au mers să se vaccineze după apariția primului caz de COVID-19

Tonga este o țară formată din peste 170 de insule din Pacificul de Sud și în care locuiesc aproximativ 100.000 de persoane. Este un arhipelag îndepărtat care se află la aproximativ 800 de kilometri la est de Fiji și la 2.380 de kilometri de Noua Zeelandă.

Ca și alte națiuni insulare din Pacific, Tonga a luat măsuri din timp pentru a preveni propagarea COVID-19. În martie 2020 și-a închis frontierele pentru cetățenii străini, protejând, astfel, țara de focarele de coronavirus. Aproximativ 22,1% din populație trăiește sub pragul național de sărăcie, iar facilitățile și echipamentele medicale sunt limitate.

De aceea, atunci când un pasager care a călătorit din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv miercurea trecută, cazul a stimulat mii de oameni să se vaccineze. Doar o treime din populaţie s-a vaccinat anti-COVID, iar mii de persoane au mers imediat la centrele de vaccinare după apariţia primului caz de coronavirus în această ţară. Călătorul infectat a sosit în Tonga după ce a zburat din Christchurch cu un zbor de repatriere, potrivit Ministerului Sănătății din Noua Zeelandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel