Takacs Karoly, una dintre legendele sportului românesc, a murit
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Takacs Karoly, unul dintre marii  baschetbaliști români, a murit, după o nedreaptă suferinţă.

Născut pe mai 1957, Taşcă, aşa cum îl alintau prietenii din familia baschetului, a fost un jucător exponenţial pentru municipiul Tg. Mureş, urcând pe treptele performanţei sportive încă din tinereţe, informează frbaschet.ro.

Graţie valorii sale şi a calităţilor sportive deosebite, Takacs a fost selecţionat în loturile naţionale României la toate categoriile de vârstă. În competiţia internă, a fost legitimat la echipele din Tg. Mureş, Iaşi şi Sibiu, contribuind din plin la obţinerea unor performanţe naţionale.

Karoly Takacs a decis, după retragerea din activitatea competițională, să rămână antrenor, manager și președinte al echipei de baschet din Târgu Mureș.

De altfel, de numele lui Takacs se leagă și revenirea spectaculoasă a baschetului mureșean pe prima scenă, atunci când în sezonul 1995-96 se afla la cârma echipei nou înființate, Altius Tg. Mures. Echipa a câștigat clar bătălia pentru promovarea din Divizia B și a revenit în elita națională. De atunci, mureșenii s-au bucurat de prezența echipei locale în Divizia A, schimbările succesive în denumirea echipei oglindind lupta pentru atragerea unor parteneri și sponsori. Takacs s-a ocupat de destinele echipei locale până în 2003, după care a devenit comisar FRB și a fost inclus în programul "Legendele baschetului masculin românesc".

Înmormântarea va avea loc, miercuri, 30 august, de la ora 12:00, la cimitirul din cartierul Mureşeni din Tg. Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel