Oțelul Galați, ”licențiat” pentru cupele europene. În ce condiții are șanse să joace în Europa League
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC Sport
FOTO: DC Sport
Oțelul a primit licența UEFA pentru sezonul 2024-2025. Corvinul Hunedoara, cea de-a doua finalistă a Cupei României, așteaptă un răspuns din partea UEFA.

Oțelul Galați, una dintre echipele calificate în Cupa României, a obținut licența UEFA pentru a putea participa în cupele europene în sezonul 2024-2025, a transmis Administrația de Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, alte opt cluburi au obținut licența UEFA, iar acestea sunt: Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Universitatea Cluj, Farul Constanța, FCU Craiova, CFR Cluj, Rapid, FCSB și Universitatea Craiova.

”Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA.

Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, se arată în comunicatul transmis de Administrația de Licențiere.

Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara vor juca finala Cupei României ediția 2023-2024, meciul urmând să aibă loc pe 15 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Echipa care va câștiga Cupa României se va califica în preliminariile Europa League, a doua competiție din punct de vedere valoric de pe continent, după Champions League.

Pentru gălățeni este a doua finală de Cupa României, după cea disputată în 2004, fața formației Dinamo.

Totodată au fost anunțate și echipele de fotbal feminin care au primit licență UEFA WCL: Universitatea Olimpia Cluj, Csikszereda Miercurea Ciuc, Farul Constanța și Politehnica Timișoara.

Brăilescu (Oțelul): Ne așteaptă noi provocări

”Obținerea licenței UEFA și Liga 1 pentru sezonul 2024/2025 reprezintă un succes major pentru clubul nostru și un pas important în îndeplinirea obiectivelor noastre strategice.

Acest rezultat nu este doar o recunoaștere a conformității noastre cu cele mai înalte standarde în domeniul fotbalistic, ci și o validare a muncii continue depusă de staff-ul tehnic și administrativ.

Împreună am reușit să demonstrăm integritatea și sustenabilitatea clubului, conformitatea noastră cu reglementările financiare, sportive și juridice.

Ne așteaptă noi provocări și sunt încrezător că, având dreptul de a participa în competițiile UEFA și Liga 1, vom continua să ne dezvoltăm și să aducem bucurii fanilor noștri”, a declarat Marian Brăilescu, manager licențiere, citat de site-ul oficial al clubului.

”Obținerea acestei licențe reprezintă un moment important în evoluția clubului nostru și o confirmare a angajamentului continuu pentru excelență și profesionalism.

Ne bucurăm să avem ocazia de a reprezenta orașul Galați la cel mai înalt nivel fotbalistic național și internațional. În eventualitatea în care clubul nostru va obține pe plan sportiv calificarea în competițiile UEFA, vom demara în cel mai scurt timp procesul de omologare al stadionului Oțelul pentru disputarea primelor tururi preliminare la Galați. Împreună pentru Oțelul”, au mai transmis reprezentanții clubului.

Citește și: Oțelul Galați, din play-out în cupele europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel