Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. De ce nu trebuie să consumi alimente și băuturi roșii
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. De ce nu trebuie să consumi alimente și băuturi roșii. În ziua în care este amintită Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 29 august, este bine să ții cont de câteva superstiții. 

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. La praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, se ţine post. E bine să nu se mănânce roşii, pepene roşu, alte fructe, mâncăruri sau băuturi de culoare roşie, în memoria sângelui vărsat de Sfânt, scrie observatordetimis.ro. Unii mănâncă numai struguri sau chiar ţin post negru.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Nu se taie nimic cu cuţitul, totul se rupe cu mâna, nu se folosesc farfurii sau alte blide. Nu se mănâncă varză, căci se spune că lui Ioan Botezătorul i s-a tăiat capul pe varză de 7 ori şi a înviat. Trebuie evitate orice alimente de formă rotundă. În popor, sărbătoarea mai e cunoscută şi ca “Sfântul Ioan cap tăiat”, “Sântion de toamnă”, “Sfântul Ioan taie capul pe curechi”, “Crucea mică” ori “Brumariul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel