Zelenski cere creşterea ritmului de livrare a armelor promise de Occident
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
În mesajul său video de luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat o accelerare a procesului de livrare a armelor promise de statele occidentale.

"Deciziile politice trebuie urmate de logistică reală, de primirea armelor de către soldaţii noştri", a afirmat președintele Volodimir Zelenski în discursul său zilnic.

"În acest scop, cooperarea cu partenerii noştri, în special cu SUA, trebuie să fie coordonată mai bine. Trebuie făcute eforturi 24 de ore din 24 pentru a grăbi lucrurile", a mai spus acesta.

După o perioadă îndelungată de stagnare în Camera Reprezentanţilor, Statele Unite au aprobat recent un ajutor militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Între timp, Ucraina se află într-o poziție defensivă

Livrările de arme ar urma să înceapă în câteva zile, conform unor informaţii furnizate de Casa Albă şi de Pentagon.

Între timp, Ucraina se află într-o poziție defensivă. Generalul Oleksandr Sîrski, șeful statului major ucrainean, a prezentat raportul său către președintele Zelenski, evidențiind o situație dificilă pe front.

Forțele armate ruse dispun de resurse umane, armament și echipamente tehnice și lansează atacuri zilnice asupra pozițiilor ucrainene. Potrivit raportului, obiectivele principale ale armatei ruse vizează orașele Kurahove și Pokrovsk din regiunea Donețk, situată în estul Ucrainei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel