UPDATE: Reacția Chinei / Bază de date a Ministerului Apărării britanic, închisă după ce ar fi fost atacată de China
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Marea Britanie a scos din funcțiune baza de date militară după rapoartele de hacking.

UPDATE:

China se opune cu fermitate și luptă împotriva tuturor formelor de atac cibernetic, a declarat marți ministrul chinez de Externe, potrivit Reuters.

China a respins orice încercare de a folosi problema atacurilor cibernetice în scopuri politice pentru a defăima alte țări, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

UPDATE:

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, va prezenta în cursul zilei de marți un plan de susținere și protecție a personalului.

"Secretarul Apărării va face o declarație planificată pentru Camera Comunelor în această după-amiază, în care va prezenta planul în mai multe puncte pentru a sprijini și proteja personalul", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, potrivit Reuters.

_____________________________________________

Informațiile personale ale forțelor armate ale Marii Britanii au fost accesate în urma unei breșe de date semnificative, a anunțat marți Sky News, adăugând că statul chinez se află în spatele atacului cibernetic.

Ministerul britanic al Apărării (MoD) nu a comentat încă raportul, dar ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, urmează să facă marți o declarație în fața Parlamentului.

Sky a precizat că guvernul nu va da numele țării implicate, dar a înțeles că în spatele atacului asupra unui sistem de salarizare care asigură numele și datele bancare ale personalului militar actual și ale unor veterani se află China.

Ministrul britanic al Muncii și Ăensiilor, Mel Stride, a declarat că baza de date, care era gestionată de un contractor extern, a fost scoasă rapid din funcțiune și că în curând vor fi furnizate mai multe informații despre atac.

"Ministerul Apărării a acționat foarte rapid pentru a scoate această bază de date din funcțiune. Este o bază de date a unui terț și, cu siguranță, nu una gestionată direct de Ministerul Apărării", a declarat acesta pentru Sky News.

Acuzații similare și în martie

În martie, Marea Britanie a acuzat hackerii chinezi și o entitate chineză că se află în spatele a două atacuri de înalt nivel din ultimii ani, care au vizat mai mulți parlamentari critici la adresa Chinei, precum și organismul de supraveghere electorală al țării.

Ambasada Chinei la Londra a declarat atunci că aceste afirmații au fost "total inventate". China nu a răspuns la raportul Sky News.

Vezi și:  Ambasadorul german în Rusia, rechemat din cauza unor atacuri cibernetice asupra sistemului de apărare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel