Tăiați crizantemele și acoperiți-le cu un strat de pământ: metoda care promite o înflorire abundentă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tăiați crizantemele și acoperiți-le cu un strat de pământ, metoda care promite o înflorire abundentă. Sursa - pixabay.com
Tăiați crizantemele și acoperiți-le cu un strat de pământ, metoda care promite o înflorire abundentă. Sursa - pixabay.com
Crizantema este o floare minunată de toamnă, care nu se teme de micile înghețuri. 

Pentru ca florile de crizantemă să crească frumos și în sezonul următor, trebuie să efectuați manipulări simple în fiecare toamnă. În primul rând, tăiați-o mai scurt și acoperiți-o cu un strat de pământ, spun grădinarii cu experiență.

Orice tip de crizantemă este potrivit pentru aceste proceduri. Procedura trebuie făcută în noiembrie. Tăiați crizantema cu foarfece ascuțite până la rădăcini: la 3-4 cm de sol. Îndepărtați toate frunzele, care pot deveni zone de reproducere pentru boli.

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

 

Acoperiți, apoi, cioturile cu pământ. Solul trebuie săpat în jurul florii, astfel încât să nu se formeze un șanț. Anul viitor, când vedeți că florile de crizantemă s-au trezit și au început să crească, pământul trebuie îndepărtat. Dar nu mai devreme!

În caz contrar, există probabilitate ca înghețurile bruște să distrugă planta. Un astfel de adăpost simplu va păstra planta și îi va permite să supraviețuiască, fără probleme, sezonului rece.

 

Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante

 

Dacă ai cumpărat aparate electrocasnice și alte bunuri, nu te grăbi să duci cutiile de carton la gunoi.

Potrivit grădinarilor cu experiență, cartonul este un îngrășământ excelent pentru culturile din grădină. Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti un îngrășământ valoros pentru plante este să tăi cutiile de carton în bucăți mici. Dacă în acest proces ai găsit capse, bandă sau alte părți inutile, acestea trebuie aruncate.

Plantele de interior, care pot absorbi energiile negative și te pot feri de ochii răi. Cultivă-le și tu

Pune bucățile de carton într-o gaură în pământ, cu adâncimea de aproximativ o lopată. Stropește bucățile de carton cu apă, acoperă-le cu  pământ și uită de ele pentru o vreme.

După 1-1,5 luni, trebuie să sapi cartonul: în timpul petrecut în subteran, acesta ar trebui să se  transforme într-o masă moale.

Se recomandă ca substanța rezultată să fie adăugată în caneluri la plantarea legumelor. Pe lângă îmbogățirea solului cu elemente utile, hârtia putrezită va degaja și căldură.

 

Aveți o ferigă în casă? Grădinarii au dezvăluit ce trebuie să faceți ca planta să nu se usuce 

 

Feriga este o plantă uimitoare, una dintre cele mai vechi de pe Pământ. Toată frumusețea ei constă în frunzișul său frumos, format din ramuri de un verde-deschis strălucitor, acoperite cu frunze minuscule alungite.

Această plantă, care conform tradiției ar putea aduce noroc, s-ar adapta cu ușurință la diferite climate, fiind deosebit de rezistentă.

De fapt, este una dintre puținele plante, care pot fi amplasate atât în ​​exterior, cât și în interiorul casei, în curte, pe balcon, în sufragerie sau baie.

Nu toate orhideele pot fi crescute în casă. Iată care este motivul

Cu toate acestea, feriga are nevoie de o îngrijire suplimentară pentru a evita pierderea frunzelor, îngălbenirea și uscarea ei.

Feriga trebuie pusă într-un loc cu lumină moale, ferit de curenți și departe de sursele de căldură.

Prin urmare, planta nu trebuie pusă direct sub razele soarelui. Aerul din camera unde sta feriga nu trebuie să fie prea uscat.

Pentru ferigă, alegeți un sol universal, care trebuie amestecat cu nisip, pentru a-l face mai drenant, și cu turbă, pentru a-l face puțin mai acid.

Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori

Pentru ca planta să fie luxuriantă, ar trebui să fiți atenți la udare. Feriga este o plantă care are nevoie de umiditate, dar asta nu înseamnă că ar trebui exagerați cu apa.

Toamna și iarna trebuie udată la fiecare 7-10 zile. În timpul primăverii, o puteți uda o dată pe săptămână, iar vara - la fiecare 2 zile.

În plus, pentru a asigura un nivel bun de umiditate puteți pune în farfuria ghiveciului câteva bile de argilă expandată umezită. In ceea ce privește apa, de preferat ar fi sa folosiți una fără calcar și la temperatura camerei.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Un alt sfat pentru a preveni uscarea plantei este fertilizarea ei. Acest lucru ar trebui să se întâmple o dată pe lună, primăvara și toamna. Pentru fertilizare ar trebui să folosiți un produs potrivit pentru plantele verzi, care să fie diluat, conform dozelor indicate pe ambalaj, în apa de udat.

În cele din urmă, feriga trebuie replantată. Acest lucru ar trebui făcut numai atunci când rădăcinile plantei ies din găurile de sub ghiveci.

Pentru a face acest lucru în cel mai bun mod posibil, ar trebui să  extrageți planta încercând să nu deteriorați rădăcinile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel