Surse: Cine l-a denunțat pe Voiculescu în dosarul de șantaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
neluiordache
neluiordache
DNA îl acuză pe Dan Voiculescu că a cerut taxe de protecție de la oameni de afaceri pentru ca aceștia să nu fie supuși unor campanii media de discreditare. 

Denunțători în acest dosar sunt oamenii de afaceri. Potrivit surselor Realitatea TV, cei trei oameni de afaceri care s-au adresat procurorilor sunt Octavian Crețu, Nicolae Palfi și Nelu Iordache. 

Surse judiciare citate de Mediafax spun că denunțători ar fi Octavian Crețu și Nicolae Pafli, acționari la Romaqua.

Administratorul firmei Romastrade, Nelu Iordache, se află în arest preventiv din 2 decembrie 2012, iar din 7 mai anul acesta este judecat în stare de arest la domiciliu. La 19 august anul trecut, DNA cerea Camerei Deputaților aviz pentru începerea urmăririi penale pentru luare de mită pe numele lui Ovidiu Silaghi, în baza unor acuzații ale aceluiași Nelu Iordache.

Dan Voiculescu, sub control judiciar. DNA îl acuză de șantaj

Social-democratul Dan Șova, jurist de profesie, a declarat la Realitatea Tv că un șantaj este greu de dovedit. "La cauza contractului poate fi vorba de smulgerea prin violență, adică șantaj. Trebuie să existe o probă a cuiva", a arătat Șova. Cât despre Nelu Iordache, Șova a spus: "Era la închisoare, dom'le. Cum adică să fie șantajat în închisoare".

Dan Voiculescu a declarat, joi, la ieșirea din sediul DNA, că nu îi cunoaște pe denunțătorii săi.

"O nouă porcărie, astăzi, pe data de 3 iulie, au venit vreo 3-4 oameni să declare că eu i-am șantajat. Nu-i cunosc, mi-au spus numele, da' nu-i cunosc. Domnul avocat, cum îi cheamă? Unul Pamfli, nu-i cunosc. Deci închipuiți-vă, și voi, și opinia publică, că pe data de 3, adică azi, s-a întâmplat să vină toți ăștia pe care eu nu-i cunosc, toți deodată, și să spună că eu i-am șantajat pe ei. Iar eu, repet, nu îi cunosc", a declarat Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel