Un organizator de mese cu specific tradiţional transilvănean din Sibiu a oferit liderilor europeni prezenţi, joi, la Summitul PPE, posibilitatea să "călătorească" într-un univers al gusturilor locale, mai ales că Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană.
"Syndicat Gourmet a făcut meniul: cotlet de miel cu măcriş, pastramă de porc cu sfeclă şi piure de rabarbăr, carne friptă cu ceapă şi leurdă, morcovi fierţi în unt, cremă de capră cu iaurt de capră şi miere, ridichi cu brânză maturată, căpşune murat. Arhiva de cafea a făcut şapte tarte cu legume şi fructe", a declarat Cristi Cişmaru, organizator de evenimente gastronomice cu specific tradiţional în Transilvania.
Atât liderii europeni, cât şi jurnaliştii prezenţi la Summitul UE, au primit şi sticle de vin de Jidvei, numit "Vinul cetăţii - Sibiu. Hermannstadt".
Liderii europeni au avut şi un dejun de lucru la Palatul Brukenthal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- De ce nu ni se arată cum se fac crenvurștii. Bulai: Am văzut cu ochii mei ce se întâmplă la o fermă de curcani / video
- SRI, mai necredincios ca Toma în noaptea de Înviere. Mesaj simpatic / foto
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky
- O biserică de o frumusețe rară din România, construită în 1878, a ars în totalitate în noaptea de Înviere / foto
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare