SRI suspendă activitatea Colegiului de Informații. Motivul, Eugen Orlando Teodorovici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
SRI suspendă activitatea Colegiului de Informații, după ce i-a dat lui Orlando Teodorovici o diplomă de absolvire în condiții cel puțin suspecte.

Colegiul Național de Informații, instituție care face parte din Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), și-a suspendat activitatea.

BREAKING NEWS  SRI suspendă Colegiul Național de Informații. Troncotă, primele declarații

Totul a pornit după ce anul trecut, mai exact în octombrie 2017, când Eugen Teodorovici a declarat că a obținut o diplomă la Colegiul de Informații al SRI, fără a merge la cursuri măcar o dată. În plus, diploma actualului ministru de la Finanțe nici măcar nu a fost ridicată de acesta, ci i-a fost adusă la birou. Acum, Academia a decis să-i retragă lui Teodorovici diploma de absolvire a colegiului, ca urmare a unei anchete interne.

 

Teodorovici, absolventul fantomă

Comisia Academiei a descoperit mai multe nereguli referitoare la modul în care Eugen Teodorovici a primit diploma de la Colegiul Naţional de Informaţii. Acesta nu a susţinut nicio evaluare, nu i-au fost acordate note, nu a dat examenul de certificare a competenţelor şi așa cum a precizat în direct la TVR, nu şi-a ridicat personal diploma de absolvire de la sediul ANIMV.

„Eu am o diplomă de la Academie, unde n-am fost nici măcar o dată. Mi s-a adus diploma, probabil că o merit", a declarat Orlando Teodorovici anul trecut.

Decizia de suspendare, urmată de închiderea Colegiului

„Acum, conducerea SRI a ajuns la concluzia că singura modalitate de a reduce pagubele de imagine pe care le decontează de trei ani încoace este să închidă Colegiul", notează PressOne.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel