Ministerul Sănătății susține progresul constant al serviciilor medicale oferite în ambulatoriile de specialitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: Ministerul Sănătății
Sursa foto: Ministerul Sănătății
Astăzi, 30 aprilie 2024, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a avut o întrevedere cu președintele APMA și cu delegația APMA. 

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a avut o întâlnire de lucru cu președintele Asociației Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), dr. Cosmin Alexandrescu, și delegația APMA alcătuită din dr. Cristina Dragnea, dr. Raluca Alexe, Flaviu Petrica, dr. Simona Frasie și dr. Cristina Bogdan.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de îmbunătățirea finanțării serviciilor medicale și creșterea veniturilor medicilor specialiști și primari care furnizează servicii medicale în ambulatoriile de specialitate.

Ministrul Sănătății susține extinderea și dezvoltarea serviciilor oferite în ambulatoriile de specialitate, un pilon esențial al sistemului medical care furnizează asistență medicală pre-spitalicească pentru peste 97% din pacienții care apelează la aceste unități. 

Este crucial să se găsească resurse financiare la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a crește valoarea punctului de servicii medicale în ambulatoriile de specialitate, de la nivelul actual de 4,5 lei, la o valoare care să asigure sustenabilitatea cabinetelor celor 9.708 de medici specialiști și primari și, în același timp, să reducă discrepanța, în ceea ce privește finanțarea, între asistența medicală primară și cea spitalicească.

Această abordare se aliniază cu Strategia Națională de Sănătate și poate contribui la asigurarea sustenabilității finanțării sistemului de sănătate. Totodată, s-au examinat modalități concrete de sprijinire a tinerilor specialiști pentru ca aceștia să poată profesa în domeniul serviciilor medicale ambulatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel