Speolog maghiar accidentat într-o peșteră din Padiș.
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
1
1

Un speolog maghiar în vârstă de 45 de ani a rămas blocat în peştera R2 din Padiş, după ce a căzut, dizlocându-și  umărul.  19 salvatori montani şi speologi încearcă să-l aducă la suprafaţă.

Autor: Ciprian Ciocan

Speologul maghiar, Istvan S., în vârstă de 45 de ani, a căzut, joi, la prânz în peștera R2 din Padiș în timp ce explora cavitatea împreună cu alți colegi.

În urma căzături acesta și-a dislocat umărul. În jurul orei 14.45 a fost anunţat Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, la faţa locului deplasându-se un echipaj SMURD şi patrula de salvamontişti care asigură permanenţa în Glăvoi.  Medicul Beresz Szolt de la SMURD a coborât la victimă punându-i umărul la loc.

Salvamontiştii echipează traseul pentru scoaterea bărbatului. „Momentan la faţa locului sunt 19 salvator din Bihor, Arad şi Cluj. Totodat, urmează să sosească şi o echipă de salvatori din Ungaria. Extragerea victimei va dura, cel mai probabil operaţiunea urmând să se încheie în această noapte" a precizat Adi Marin, vicepreşedintele Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel