Sondaj: Ce spun managerii firmelor de top din România despre ANAF
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un sondaj realizat de PwC România prezintă percepția companiilor cu privire la inițiativa reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Astfel că, 40% dintre companiile chestionate susţin că reorganizarea ANAF este absolut necesară, în timp ce 48% dintre respondenţi susţin procesul, dar spun că are nevoie de anumite ajutări. 92% dintre respondenţi transmit că nu au suficiente informaţii despre detaliile acestei reorganizări.

Sondajul a fost derulat în perioada octombrie-noiembrie 2013 şi se bazează pe răspunsurile a mai mult de 30 de manageri financiari de la companii de top din România.

Aproape toţi managerii financiari (96%) au arătat că autorităţile fiscale ar trebui să aibă drept obiectiv central combaterea evaziunii fiscale, iar trei sferturi dintre respondenţi au subliniat nevoia informatizării procesului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a taxelor. Un procent semnificativ (25%) dintre cei chestionaţi au indicat de asemenea că autorităţile fiscale ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea pregătirii profesionale a inspectorilor fiscali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel