România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 30 mai, 17:10
Societatea, reacţie în pandemie. Vasile Dîncu: Două cifre m-au şocat!
Sociologul Vasile Dîncu a anunţat, în exclusivitate pentru DC NEWS, două cifre care l-au şocat în timpul pandemiei, din punct de vedere al societăţii. 

"Este foarte interesantă monitorizarea pe care am încercat s-o facem, am făcut mai multe valuri de cercetare în această perioadă. Sunt foarte multe lucruri interesante, care ne-au surprins şi pe noi, în legătură cu modul în care oamenii se adaptează la situaţia de emoţie maximă negativă, frica de moarte. Cel mai tare m-au şocat două cifre. Lucrul care m-a impresionat este modalitatea în care oamenii, de frică, ar renunţa la libertatea lor, la drepturi şi libertăţi fundamentale. Sunt peste 70 la sută dintre oameni care spun că în situaţii similare ar renunţa la drepturi pentru siguranţa personală.

De asemenea, o cifră recentă din ultimul sondaj ne spunea de asemenea că dacă lumea nu respectă această reglementare legată de starea de alertă maximă, atunci în jur de 70 la sută spun că acceptă să se revină la starea de urgenţă. Suntem o cultură care nu valorizăm libertatea destul de mult", a declarat Vasile Dîncu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro