Situație unică în România în orașul lui Toma. "Mincinios, aservit politic, slugă. Nu accept"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consiliul Local a aprobat, în şedinţa extraordinară, cu 18 voturi pentru – din cei 23 de aleşi municipali prezenţi - şi patru împotrivă, noua organigramă a Primăriei Buzău. Au votat pentru proiectul de hotărâre consilierii locali ai PSD şi PNL, cărora li s-a adăugat unul dintre reprezentanţii PMP, Ion Marin. Odată cu intrarea în vigoare, la 1 noiembrie, a noii organigrame, vor dispărea nu mai puţin de 300 de posturi de poliţist local, posturi pe care vechea administraţie le-a înfiinţat fără a avea avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici; cu acea dată, poliţiştii locali în cauză vor primi prea­vize pentru 20 de zile lucrătoare.

Ion Marin, fostul şef al IPJ Buzău, consilier PMP, a comentat această situație spunând că nu vrea să fie făcut țap ispășitor pentru o chestiune care a fost pusă în concordanță cu legile țării.

"Nu pot fi pe placul tuturor, dar de la acest fapt la a fi făcut mincinios, aservit politic, slugă și alte asemenea "epitete" e o cale lungă și nu accept să fiu bălăcărit în necunoștință de cauză.

După cum se știe, ieri a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care o nouă organigramă va fi pusă în aplicare la Primăria Buzău.

Am fost unul dintre cei 18 consilieri locali care și-au dat votul pentru noua organigramă care, printre altele, duce la concedierea a 300 de polițiști locali.

Nu mă dezvinovățesc, dar nici nu vreau să fiu făcut țap ispășitor pentru o chestiune care a fost pusă în concordanță cu legile țării. De ce s-a ajuns la situația de față să răspundă cei care au avut de profitat de pe urma supradimensionarii organigramei.

Legea e imperativă și precizează, fără echivoc, care este norma de polițiști locali la mia de locuitori: 1. Nu intru în alte amănunte pentru că nu e treaba mea și-n plus au fost prezentate de factorii responsabili cu mult timp în urmă. Am mai "judecat" o dată cu inimă și plătesc și-acum. Așa că nu mai sunt dispus să dau de la mine. Mi-am făcut doar datoria, cu respectarea legii. În fotografie este ilustrată realitatea, la nivel național...", a transmis Ion Marin.

(w670)

Foto: Jurnalul de Buzău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel