Candidat comun PNL-PSD la alegerile prezidenţiale? Totul depinde de candidatura lui Klaus Iohannis la NATO. Avertismentul lui Bogdan Chirieac
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Luni, 29 aprilie, BEC va organiza tragerea la sorţi privind ordinea pe buletinul de vot la alegerile locale şi cele europarlamentare din data de 9 iunie. Bogdan Chirieac a vorbit despre candidaturile la Primăria Capitalei, dar şi despre alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în luna septembrie. 

"Dacă Președintele Klaus Iohannis eșuează la NATO, influența politică a domniei sale pe plan intern o să se diminueze sensibil. Degeaba vrea dânsul candidat comun la prezidențiale, că ne-a spus și la Primărie că vrea candidat comun și nu a fost să fie. După cum stau lucrurile acum și după experimentul de la București, din punctul meu de vedere este evident faptul că fiecare dintre cele două partide mari din țara noastră vor avea propriul candidat la președinție, adică domnul Ciolacu și domnul Ciucă.

Mircea Geoană este un candidat puternic, dar are o mare provocare, mai exact să intre în turul 2 fără să fie sprijinit de un partid politic puternic. Nu știu dacă doar ONG-urile sau niște partide mai mici vor reuși să facă lucrul acesta, dar în turul 2 activiștii de partid, primarii, consilierii au un rol fundamental, deci lucrurile sunt complicate din acest punct de vedere.

Prin august, mai degrabă AUR ar sprijinii un candidat de stânga decât de dreapta pentru că nu-i văd sprijinind pe cineva de la PNL și nici de la USR", a explicat Bogdan Chirieac la RTV.

În Bucureşti s-a rupt alianţa. PNL şi PSD merg cu candidaţi proprii la alegerile locale

Analistul politic a fost întrebat de Niels Schnecker dacă tactica de intrare în cursă a lui Sebastian Burduja poate să fie una de slăbire a lui Nicușor Dan, pentru a-i oferi cale liberă spre Primăria Generală partenerului de coaliţie, Gabriela Firea. 

"Nu cred că Domnul Sebastian Burduja e un fel de iepuraș pentru doamna Gabriela Firea. Este un candidat solid cu argumente solide, dar singurul meu semn de întrebare este dacă până pe 9 iunie îi este suficient să convingă bucureștenii. Domnul Burduja poate să ia alegători nu doar de la Domnul Nicușor Dan, ci și de pe partea stângă, dacă ne gândim. Depinde cum o să poată comunica, dacă va avea suficientă capacitate de a-și face cunoscut mesajul, dar argumentele lui Sebastian Burduja sunt solide.

Pe de altă parte Doamna Firea este cumva avantajată pentru că Nicușor Dan nu mai este singur pe partea de dreapta și centru, pe de altă parte și dânsa îl are pe Domnul Piedone care s-a jurat că nu se retrage și o să obțină și dânsul un rezultat din voturile Doamne Firea. Din acest punct de vedere deocamdată este o competiție echilibrată. Dacă până să intre cei doi lupta se dădea între Nicușor Dan și Piedone, eu cred că Nicușor Dan era în față, acum lucrurile nu s-au așezat, prima concluzie o tragem peste 2 săptămâni", a spus Bogdan Chirieac la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel