SINGURA țară din lume care nu a avut niciun caz de Covid-19... până acum când un nevaccinat a fost infectat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Covid-19.
Covid-19.
Există o țară în care nu a existat niciun caz de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei și până acum.

Vorbim de mica țară Tonga, oficial cunoscută drept Regatul Tonga. Este o țară insulară independentă și suverană din Oceanul Pacific. Regatul Tonga are o populație de aproximativ 105.000 de locuitori, în condițiile în care în 1926 avea doar 27.000. 

Tonga este singura țară care a rămas fără niciun caz confirmat de coronavirus pe toată durata pandemiei. Doar că acum, populația din Tonga se pregătește pentru primul blocaj după ce a fost confirmat primul caz pozitiv în țară. Tonga are o populație de circa 150.000 locuitori. 63% din populație este vaccinată cu schema completă. Acum se dorește accelerarea procesului de vaccinare pentru cât mai multă lume.

Cine a adus coronavirusul în Tonga

Persoana infectată aparținea grupului de 215 persoane aflate pe un zbor de repatriere din Christchurch (Noua Zeelandă). Vorbim astfel de primul caz în Tonga de la declanșarea pandemiei. Persoana infectată nu prezenta niciun simptom și nu era vaccinată. În acest context, ministrul Sănătății, dr. Amelia Tu’ipulotu, a spus că speră că 90% din populație să se vaccineze astfel încât să nu existe cazuri grave de îmbolnăvire și nici de moarte, scrie 20min.es.

Tonga a intrat în carantină la trei zile după apariția primului caz de infecție cu COVID-19 în această țară de la debutul pandemiei de coronavirus.

VEZI ȘI: Conf. dr. Virgil Musta: Anticorpii monoclonali preiau rolul vaccinului COVID-19

Comisia Europeană a apelat la un grup de experți independenți pentru elaborarea unei liste cu 10 medicamente esențiale în lupta cu pandemia COVID-19.

Lista cuprinde terapii eficace împotriva COVID-19, care au şanse mari să fie autorizate şi, prin urmare, să fie accesibile cetățenilor Uniunii. Produsele farmaceutice de care se leagă speranța depășirii pandemiei sunt grupate în trei clase: anticorpii monoclonali, medicamentele antivirale administrate pe cale orală și imunomodulatorii.

Conf. dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, din Timișoara, a explicat ce sunt și cum funcționează anticorpii monoclonali.

Arme puternice împotriva COVID

” Anticorpi antivirali monoclonali îndeplinesc rolul anticorpilor naturali produși de sistemul imunitar ca să lupte cu coronavirusul. Anticorpii sunt factori neutralizanți ai unor substanțe care pătrund în organism, a spus conf. Musta. Anticorpii monoclonali sunt similari anticorpilor naturali, pe care organismul i-ar  produce după vaccinare, asigurând protecție atunci când virusul pătrunde în organism. Sunt, deci, medicamente foarte naturale și, prin urmare, sigure. Anticorpii monoclonali pot fi utilizați în faza acută a bolii, în primele 5-7 zile, în condiții speciale. Aceste produse sunt administrate unor persoane care au o saturație în oxigen de 93 la sută, adică nu au nevoie de oxigeno-terapie, și unor persoane cu factor de risc sever. Este important să-i ajutăm pe cei ai căror sistem imunitar e mai slăbit sau care au comorbidități, care nu pot să lupte singuri cu boala. Vorbim despre arme puternice, eficiente împotriva COVID, dar care sunt scumpe și ca urmare resursele trebuie dirijate spre cazurile în care alte soluții, în primul rând vaccinarea, nu ar da rezultate. Sunt persoane care se află sub terapii imunosupresoare, care nu pot primi vaccinul, sau al căror sistem imunitar nu răspunde la vaccinare, nu produce în cantități suficiente anticorpi. Așa că intervenim și injectăm anticorpi monoclonali antivirali, care acționează la fel ca anticorpii naturali, produși în organism”, a explicat conf. Musta. VEZI SUBIECTUL AICI PE LARG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel