Şefa Comisiei de la Veneţia, întrevedere cu preşedintele CCR Marian Enache
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Şefa Comisiei de la Veneţia, întrevedere cu preşedintele CCR Marian Enache / Foto Pexels
Şefa Comisiei de la Veneţia, întrevedere cu preşedintele CCR Marian Enache / Foto Pexels
Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, a avut marţi o întrevedere cu preşedinta Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Claire Bazy Malaurie, discuţiile concentrându-se pe aspecte legate de cooperarea între cele două instituţii. 

 

Potrivit unui comunicat, preşedinta Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a remarcat 'progresele înregistrate de România şi faptul că instanţa constituţională română a rezistat presiunilor în contextul modificărilor legislative în materie penală şi procesual penală'.

Ea şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toate ţările, între care se află şi România, care au reuşit să apere valorile constituţionale ale statului de drept în vremurile dificile, arată sursa citată.

Preşedintele CCR a afirmat disponibilitatea de dezvoltare a colaborării între cele două instituţii, punctând faptul că aceasta a fost una excelentă de-a lungul anilor.

La întrevedere au mai participat judecătorii constituţionali Laura Scântei, Bogdan Licu şi Gheorghe Stan. Întrevederea a avut loc în contextul organizării la Bucureşti a Adunării solemne de celebrare a Centenarului Constituţiei României Întregite, la care au fost invitaţi şi reprezentanţii Comisiei de la Veneţia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel