Data publicării:

Angajată la Spitalul din Mangalia, cercetată penal pentru delapidare. Vindea medicamentele pe care le sustrăgea din spital

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @The Yuri Arcurs Collection
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @The Yuri Arcurs Collection

Femeia, asistentă la Spitalul Municipal din Mangalia, vindea medicamentele pe care le sustrăgea din gestiunea unității. Faptele s-au desfășurat în ultimii 4 ani.

Citește și: Medic ginecolog, cercetat pentru luare de mită. A fost plasat sub control judiciar

O asistentă angajată la Spitalul Municipal Mangalia este cercetată penal pentru delapidare după ce și-ar fi însușit din gestiunea unității medicamente și instrumente medicale pe care, ulterior, le-ar fi comercializat.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, polițiștii au efectuat, luni, o percheziție domiciliară într-un dosar ce vizează comiterea infracțiunii de delapidare.

”În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico - Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de delapidare”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Constanța, citat de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, din cercetările efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie 2020 - septembrie 2023, o femeie, de 39 de ani, angajată în cadrul unei unități medicale, din județul Constanța, și-ar fi însușit din gestiunea unității medicamente și instrumente medicale, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat, cauzând astfel un prejudiciu unității spitalicești.

”În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, un laptop și un telefon mobil”, se mai spune în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. Conform unor surse judiciare, este vorba de o asistentă medicală care lucrează la Spitalul Municipal Mangalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel