Secret Service știa că Thomas Crooks era o amenințare cu o oră înainte de atacul asupra lui Donald Trump. Ce s-a întâmplat apoi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO: Agerpress / Captură YouTube / 7News Australia
FOTO: Agerpress / Captură YouTube / 7News Australia
Thomas Crooks, cel care a încercat să îl asasineze pe Donald Trump, a fost văzut drept o amenințare de Secret Service înainte cu o oră de atac.

Thomas Crooks, tânărul de 20 de ani care a încercat să îl asasineze pe Donald Trump, a fost semnalat ca „suspect” de către Secret Service cu până la o oră înainte de a începe să tragă asupra fostului președinte american, dar a fost pierdut în mulțime, au transmis senatorii americani miercuri seară, scrie BBC.

În două ședințe închise adresate parlamentarilor din Cameră și Senat miercuri, autoritățile, inclusiv Secret Service, au prezentat un raport în legătură cu măsurile de securitate aplicate în cazul bărbatului care a deschis focul la evenimentul electoral din Pennsylvania.

Senatorul John Barrasso a spus că Secret Service le-a spus că l-au zărit pe atacator cu o oră înainte de atac, dar apoi l-au pierdut din vedere.

„El a fost identificat ca un personaj suspect pentru că avea un telemetru (un instrument care poate fi folosit pentru a ajuta la măsurarea distanței până la o țintă n.r.), precum și un rucsac. Asta s-a întâmplat cu peste o oră înainte ca împușcătura să aibă loc, Deci, te-ai gândi, pe parcursul acelei ore, că nu ar trebui să pierzi din vedere individul”, a spus John Barrasso pentru Fox News.

Thomas Crooks a vizitat acel loc înainte de atac

De asemenea, a mai fost dezvăluit faptul că bărbatul înarmat a vizitat locul atacului cel puțin o dată în zilele dinaintea tentativei de asasinat și căutase anterior pe telefon simptomele unei tulburări depresive.

Atacatorul și-a folosit telefonul și pentru a căuta imagini atât cu Trump, cât și cu președintele Joe Biden. Directorul FBI a spus că deja au fost efectuate peste 200 de audieri și 14.000 de imagini au fost analizate.

Ulterior, mai mulți senatori republicani au criticat lipsa de transparență din partea anchetatorilor și și-au exprimat indignarea că lui Trump i s-a permis să urce pe scenă chiar și după ce a fost identificată o amenințare.

„Sunt îngrozit să aflu că Secret Service a știut despre o amenințare înainte ca Trump să urce pe scenă”, a scris pe Twitter senatorul Mike Lee.

Val de erori inexplicabile

Totodată, unul dintre anchetatori a dezvăluit că un lunetist dintr-o echipă tactică locală desfășurată pentru a ajuta Secret Service l-a fotografiat pe bărbatul înarmat în timp ce se uită prin telemetru și a transmis imediat prin radio, raportând ce a observat. Tânărul de 20 de ani a fost văzut din nou pe acoperișul unei clădiri, cu 20 de minute înainte de începerea atacului, au dezvăluit oficialii. 

O altă gafă majoră este că un ofițer local s-a întâlnit față în față cu atacatorul de pe acoperiș cu câteva momente înainte de atac. El căuta în acel moment informații despre o persoană suspectă, a fost urcat pe acoperiș de un alt ofițer și l-a văzut pe suspect îndreptând o armă direct spre el, dar pentru că s-ar fi aflat într-o poziție „fără apărare” a coborât,  apoi i-a alertat pe alții despre bărbatul înarmat. Câteva clipe mai târziu, au început împușcăturile. Thomas Crooks a fost ucis de lunetiștii Secret Service în 26 de secunde de la deschiderea focului asupra Trump.

Mai mulți senatori care au participat la această ședință de raport s-au plâns că anchetatorii nu au răspuns la întrebările lor și au cerut demisia directorului Secret Service.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel