Scandal uriaș la Guvern, legat de demisia unui consilier de stat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Scandal uriaș la Guvern. Un consilier de stat a demisionat invocând o declaraţie făcută de şeful cancelariei premierului Dacian Cioloș, Dragoş Tudorache. Acesta ar fi afirmat că "sunt prea mulţi romi în Guvern", potrivit Antena 3 .

Dana Varga, Consilierul de stat pe problemele romilor, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică, că în urmă cu o zi și-a depus demisia. "Motivul invocat este că mi s-a încălcat dreptul la demnitate, ca femeie romă, ca activist rom, ca demnitar într-o instituție a statului român". 

Aceasta a susținut că, de fapt, pe 22 decembrie, la o zi după ce a depus o cerere de concediu, "dl Cancelar" i-a cerut demisia, dar că nu-i reproșează nimic profesional.

"Pe 22 a afirmat în ideea că trebuie să-mi dau demisia, că nu-mi reproșează nimic profesional, pentru faptul că suntem prea mulți romi în Guvern, de fapt, dânsul a folosit cuvântul "țigan". (...) Așteptam să mi se facă o evaluare pe activitate, să mi se reproșeze ceva pe activitate, nu mi-a reproșat nimic de activitate. Mi-a spus că e un guvern tehnocrat și fiecare își aduce oamenii lor. Am înțeles asta. Sunt conștientă că o decizie de numire este politică și am fost numită politic, dar procedura și afirmația dânsului m-a deranjat", a mai spus Dana Varga. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel