Data actualizării:
Data publicării:

Scandal între Real Madrid și UEFA. Decizia radicală luată de ”galactici” după ce s-a aflat cine e Balonul de Aur

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Una dintre cele mai credibile surse, atunci când vorbim despre fotbal, a anunțat decizia clubului Real Madrid, privind ceremonia de decernare a Balonului de Aur.

Citește și - Real Madrid - Barcelona, rezultat final. Umilință pe Santiago Bernabeu

Este vorba despre jurnalistul Fabrizio Romano, care a anunțat, într-o postare pe rețelele sociale, că Real Madrid nu va avea vreun reprezentant la ceremonie. Practic, motivul este simplu: Vinicius Jr, marele favorit, nu va câștiga trofeul Balonul de Aur.

Ce a transmis Real Madrid

Informațiile s-au adeverit și în urma anunțul clubului Real Madrid, care a anunţat că va boicota ceremonia planificată la Théâtre du Chatelet din Paris, scrie AFP.

”Dacă criteriile de atribuire nu l-au desemnat pe Vinicius câştigător, aceleaşi criterii ar trebui să îl desemneze pe Carvajal câştigător. Întrucât nu a fost cazul, este evident că ”Balonul de Aur” al UEFA nu respectă clubul Real Madrid. Iar Real Madrid nu doreşte să fie prezent acolo unde nu este respectat', a scris clubul madrilen, conform unui comunicat de presă.

Prin urmare, absenţa jucătorilor ”galactici” ai lui Real Madrid şi declaraţia clubului indică faptul că nici Vinicius, nici Dani Carvajal, nici Jude Bellingham, arhitecţii ”încoronării” europene a clubului, nu vor câştiga trofeul, lăsând drum liber mijlocaşului spaniol al lui Manchester City, Rodri, notează AFP.

Rodri ar urma să câștige Balonul de Aur

Câştigător al EURO 2024 cu La Roja, Rodri (28 de ani) a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului de către UEFA. De menţionat că presa spaniolă scria luni dimineaţa că internaţionalul brazilian Vinicius Junior, atacantul echipei Real Madrid, este succesorul argentinianului Lionel Messi în palmaresul trofeului Balonul de Aur.

”Vinicius primeşte astăzi Balonul de Aur”, titra cotidianul Marca, referindu-se la ceremonia premiilor Ballon d'Or care va avea loc luni seară la Teatrul Chatelet din Paris.

Vinicius ar fi fost favorit

Conform datelor care circulau pe reţelele de socializare, citate de presa spaniolă, Vinicius Junior, care a jucat un rol fundamental în câştigarea Ligii Campionilor de către Real Madrid în sezonul trecut, ar fi acumulat 630 de puncte în ancheta organizată de France Football, devansându-l pe mijlocaşul spaniol Rodri (Manchester City), campion european cu La Roja, care a primit 576 de puncte.

Pe locul al treilea, cu 422 de puncte, figura mijlocaşul englez Jude Bellingham, coleg cu Vinicius la Real Madrid şi finalist al EURO 2024 cu selecţionata ţării sale, în timp ce al patrulea pe listă era francezul Kylian Mbappe, noul recrut al clubului madrilen, cu 372 de puncte.

La feminin, marea favorită la câştigarea Balonului de Aur este spaniola Aitana Bommati, câştigătoarea Ligii Campionilor cu FC Barcelona, cea care a cucerit trofeul France Football şi în sezonul trecut, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel