Data publicării:

Cele cinci alimente care nu par sănătoase, dar chiar sunt, conform unui nutriționist

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro

Nutriționistul Mario Ortiz a explicat pe rețelele sociale care sunt acele alimente sănătoase pe care le putem include în continuare în dietele noastre.

Nu este niciun secret că, pentru a avea o sănătate bună, este necesar să urmăm o dietă echilibrată și sănătoasă. A mânca sănătos este un obicei care nu doar influențează bunăstarea fizică, ci și pe cea mentală. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), acest tip de diete ajută la protejarea împotriva malnutriției, dar și a "bolilor netransmisibile, printre care se numără diabetul, afecțiunile cardiace, accidentele vasculare cerebrale și cancerul".

O dietă sănătoasă se bazează pe includerea fructelor, legumelor, leguminoaselor, nucilor sau cerealelor integrale, printre altele. Organizația Mondială a Sănătății recomandă, de asemenea, consumul a cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi și limitarea aportului de zaharuri libere la mai puțin de 10% din totalul caloriilor. Acestea sunt doar câteva orientări de bază, dar există și altele. Se credea dintotdeauna că unele alimente nu sunt sănătoase, însă, potrivit nutriționistului Mario Ortiz, ele chiar sunt.

Iată despre care este vorba!

Cinci alimente care chiar sunt sănătoase, conform lui Mario Ortiz

Nutriționistul Mario Ortiz a dezvăluit, într-un videoclip distribuit pe rețelele sale sociale, care sunt cele cinci alimente care chiar sunt sănătoase. Primul dintre acestea: măslinele. Pentru nutriționist, măslinele sunt un aliment excelent, de care mulți oameni „se tem” deoarece s-a spus întotdeauna că îngrașă. În acest sens, el explică faptul că „dacă uleiul de măsline este un aliment incredibil pe care îl avem în top în țara noastră, imaginați-vă măslina, care este materia primă.” Este perfectă pentru o gustare sau pentru a fi adăugată în salate.

Un alt aliment este porumbul. Despre acesta, Ortiz spune că există o „teamă nefondată”. El subliniază că este vorba doar despre bobul de porumb, așa că nu există nicio problemă și se poate adăuga puțin în salate sau mâncăruri.

După acesta, Ortiz a vorbit despre mușchiul de porc. El a explicat că este un alt aliment obișnuit pe lista opțiunilor considerate nesănătoase, deoarece se crede că are multă grăsime. Despre acest aliment spune că, în final, este doar o parte din porc și că „la fiecare 100 de grame conține mai puțin de 6 grame de grăsime”.

La fel se întâmplă și cu obrăjorii de porc. Nutriționistul menționează că și acesta este considerat un produs cu exces de grăsime, dar afirmă că „în general, au mai puțin de 5 grame de grăsime la fiecare 100 de grame”.

Și, în cele din urmă, include cartoful. El subliniază că este un produs „cu proprietăți incredibile, având 88 de calorii la fiecare 100 de grame, din care 18 grame sunt carbohidrați”. Ortiz afirmă că acest aliment este considerat nesănătos, însă ceea ce contează cu adevărat este modul în care este preparat. Cartoful este foarte sățios și aduce o cantitate bună de apă organismului, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel