Șapte utilizări neobișnuite ale scorțișoarei. Cum se folosește condimentul, care te scapă de molii în câteva minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Șapte utilizări neobișnuite ale scorțișoarei. Cum se folosește condimentul, care te scapă de molii în câteva minute. Sursa foto: freepik.com
Șapte utilizări neobișnuite ale scorțișoarei. Cum se folosește condimentul, care te scapă de molii în câteva minute. Sursa foto: freepik.com
Scorțișoara este un condiment, folosit, adesea, în bucătărie. Produsele de patiserie, ceaiul fierbinte și vinul fiert sunt asociate cu aroma acestui condiment.

Cu toate acestea, puțini oameni știu că acest condiment poate fi folosit și în viața de zi cu zi. Vă spunem cum puteți folosi scorțișoara pentru a rezolva unele probleme deranjante.

Îndepărtează moliile. Multe insecte nu tolerează mirosul de scorțișoară, iar moliile nu fac excepție. Dacă acești dăunători vă deranjează, încercați să puneți pungi mici cu scorțișoară în dulapul cu haine sau sertare. Scorțișoara miroase mai bine decât naftalină și va fa hainelor un parfum proaspăt.

Baie pentru picioare. Scorțișoara are proprietăți antibacteriene, așa că poate fi folosită pentru a preveni infecțiile fungice ale picioarelor. Înmuiați-vă picioarele în apă cu scorțișoară pentru 15 minute în fiecare seară.

Crinul păcii se ofilește și îi cad frunzele? Poți salva planta dacă vei urma câteva sfaturi

Împrospătează respirația. Adăugați o linguriță de scorțișoară într-un pahar cu apă și clătiți-vă bine gura. Proprietățile condimentului vor elimina bacteriile acumulate și vor oferi o aromă plăcută.

Calmează mușcăturile de insecte. Mușcăturile de insecte dau mâncărime și provoacă disconfort. în această situație, pregătiți o pastă de scorțișoară cu miere și aplicați-o pe zonele afectate. Acest lucru va reduce durerea, umflarea și mâncărimea.

Îndepărtează petele încăpățânate de pe prosoapele de bucătărie cu doar două ingrediente

Dă volum buzelor. Amestecați puțină scorțișoară cu vaselina și aplica pasta rezultată pe buze. Frecați ușor, apoi clătiți cu apă caldă. Scorțișoara va exfolia ușor pielea și va oferi buzelor un volum natural.

Odorizant pentru mașină. În loc să cheltuiți de fiecare dată un pumn de bani pentru odorizante scumpe, care nu-și păstrează aroma prea mult timp, puneți un borcan cu scorțișoară în interiorul mașinii. S-a dovedit că mirosul de scorțișoară poate reduce nivelul de anxietate și poate stimula activitatea creierului.

Nu mai arunca cojile de mere. Le poți folosi în bucătărie și casă: 5 moduri inteligente

Te scapă de mătreață și căderea părului.  Scorțișoara stimulează circulația sângelui, care, la rândul său, promovează creșterea intensă a părului. În plus, condimentul conține vitaminele A, C, B1 și minerale, astfel încât o mască cu scorțișoară hrănește părul, făcându-l mai puternic.

Se amestecă scorțișoara măcinată cu miere, în proporții egale, și pasta obținută se aplică pe toată lungimea părului. Masca se lasă să acționeze circa 20 de minute. Apoi spălați-vă părul în mod obișnuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel