Românii nevaccinați și-ar putea plăti singuri spitalizarea. Costuri URIAȘE. Augustin Zegrean: O bazaconie! Până va muri ultimul român
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Românii nevaccinați și-ar putea plăti singuri spitalizarea. Costuri URIAȘE. Augustin Zegrean: O bazaconie! Până va muri ultimul român / Foto ilustrativ: Facebook RO Vaccinare
Românii nevaccinați și-ar putea plăti singuri spitalizarea. Costuri URIAȘE. Augustin Zegrean: O bazaconie! Până va muri ultimul român / Foto ilustrativ: Facebook RO Vaccinare
Românii nevaccinați care ajung internați în spital cu COVID-19 ar putea să-și plătească singuri spitalizarea. Augustin Zegrean a vorbit despre acest subiect.

Românii nevaccinați care ajung internați în spital cu COVID-19 ar putea să-și plătească singuri spitalizarea, potrivit proiectului legii Certificatului verde. Amendamentul a fost propus în contextul în care costurile pentru tratarea pacienților Covid sunt foarte mari, mai ales pentru cei care ajung la ATI. Doar pentru un pacient, oxigenul necesar pentru o lună costă peste 160.000 de lei. O zi de internare în secție costă în jur de 2.500 de lei. Un român în stare gravă petrece în medie 10 zile pe un pat ATI. Tratamentul cu anticorpi monoclonali este și mai scump.

Legea Certificatului verde prevede însă și amenzi uriașe pentru angajații nevaccinați. Cei care o încalcă ar putea fi amendați cu până la 50.000 de lei sau suspendați. Augustin Zegrean, fost președinte CCR, a vorbit la Realitatea Plus despre acest subiect.

Augustin Zegrean. O bazaconie. Cineva va da socoteală pentru toți morții

"Este o bazaconie. Nu numai cei care  sunt săraci sau care sunt la pensie, ci toți cei care realizează un venit impozabil plătesc și parte la Casa de Asigurări de Sănătate și dacă sunt asigurați beneficiază de tratament gratuit. Vorbim despre spitale de stat, nu de cele private. Nu asta e metoda, nu cu amenințări se rezolvă lucrurile acestea. Lucrurile astea se rezolvă cu fermitate, dar nu cu amenințări. Constituția obligă statul să asigure sănătatea populației și să ia măsuri pentru a asigura sănătatea publică. Statul este responsabil pentru asta. Am mai spus-o și o repet, cineva va da socoteală pentru toți morții aceștia care au murit cu zile prin spitalele COVID sau pe acasă.

Statul poate să ia măsuri serioase. Dacă statul va da o lege prin care va spune că toți cei care vor să meargă la muncă trebuie să fie vaccinați, nimeni nu va mai putea comenta nimic pentru că exercițiul unor drepturi pot fi limitate de nevoie, pe perioadă limitată, dacă se stabilește prin lege, până la combaterea pandemiei, să zicem, sau până va muri ultimul român.", a explicat Augustin Zegrean.

Țara în care pacienţii COVID-19 nevaccinaţi vor fi nevoiți începând cu luna decembrie să își plătească singuri spitalizarea

Pacienții infectați cu COVID-19 care ajung la spital și nu sunt vaccinați vor trebui să își plătească singuri tratamentul primit în unitățile sanitare, începând din luna decembrie, au decis autoritățile din Singapore.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății din Singapore și vizează pacienții internați cu COVID-19 care sunt eligibili pentru a se vaccina gratuit, dar nu o fac.

Oficialul a mai anunțat că măsura va intra în vigoare începând cu data de 8 decembrie, iar facturarea acestor pacienți se va face în funcție de modelul actual de subvenționare, astfel încât costurile să nu fie prea mari, scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel