Data publicării:

Carnea pe care o poți mânca și în Postul Crăciunului. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mihaela Bilic a spus care este carnea pe care o poți mânca și în Postul Crăciunului, dar și ce beneficii are pentru sănătate.

În Postului Crăciunului este permis, în anumite zile, consumul de pește. Ieri, 21 noiembrie, a fost dezlegare la pește și va mai fi și în acest weekend. În total, din cele 40 de zile fără produse animale, 15 sunt cu pește. În acest context, nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile consumului de pește.

VEZI ȘI: Trucurile care te vor ajuta să ții Postul Crăciunului mai ușor, dezvăluite de dr. Lavinia Bratu. Această băutură "poate face minuni"

"Oare peștele nu este tot carne? Se vede treaba că și religia îl tratează diferit, tocmai pentru că este atât de important pentru echilibrul nostru nutrițional.

Cum de reușesc peștele și carnea să fie atât de asemănătoare și, totuși, atât de diferite? Deși termenul "carne" se referă la orice tip de țesut muscular de origine animală, în practică există o percepție diferită pentru carne și pește. Ambele sunt surse de proteine de calitatea întâi. E vorba de proteine complete, dar cele din pește se digeră mai ușor. Și la capitolul grăsimi, peștele este superior cărnii: conține acizi grași mononesaturați, plus Omega 3, spre deosebire de carne, unde predomină grăsimile saturate.

Despre minerale nu mai vorbim, mediul acvatic este mai bogat în oligoelemente față de mediul terestru, deci în pește vom găsi mult iod, zinc, seleniu și crom.

De ce este important să mâncăm pește

La copii, peștele este esențial în dezvoltarea optimă a creierului și a funcției vizuale, trebuie introdus în dieta bebelușilor înainte de carne. În caz de alergii alimentare sau intoleranțe, tot peștele este cea mai sigură sursă de proteine.

VEZI ȘI: Ce să mâncăm în post ca să nu ne trezim cu kilograme în plus. Dr. Ruxandra Constantina: Nu trebuie să îl vedem ca pe o corvoadă

La pubertate și adolescență avem în pește un aliat când vine vorba de grăsimi esențiale și vitamine necesare creșterii, sintezei de hormoni, dezvoltării masei osoase și musculare.

Pentru adulții care țin la siluetă și vor să scape de kilogramele în plus, peștele este soluția - combinația de proteine și grăsimi din pește elimină inflamația din organism și intensifică arderile.

Când vine vorba de piele frumoasă, ameliorarea celulitei și protecție împotriva îmbătrânirii, cine credeți că vă ajută? Ați ghicit, tot peștele! Adăugați la asta efectul protector hepatic și cardiovascular, plus rol în creșterea imunității, și obțineți un tablou complet al beneficiilor consumului de pește.

Mihaela Bilic: Dați la o parte toate miturile și prejudecățile legate de pește

Ce fel de pește, veți întreba? Orice fel, pește să fie. Cu cât mai diferit, cu atât mai bine: mic și mare, slab și gras, autohton și de import, de captură și de crescătorie, proaspăt, în conservă sau congelat.

VEZI ȘI: Nu știi ce să mai mănânci în Postul Crăciunului? Iată un plan alimentar pe câteva zile!

Nu vă pierdeți în detalii și nu căutați peștele perfect, important este să consumăm pește. Dați la o parte toate miturile și prejudecățile legate de pește, alegeți speciile care sunt pe gustul vostru, gătiți-l cât mai simplu și mâncați-l cât mai des", a spus Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel