România, de CINCI ori mai multe AMENZI. Atac DUR în moțiune, la adresa lui Vela: "Satisfacție bolnăvicioasă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PSD l-a atacat dur pe ministrul Marcel Vela, în cadrul moțiunii de cenzură, în ceea ce privește amenzile date în contextul pandemiei de COVID-19.

"Milițienii pandemiei au încălcat drepturile cetățenești. Guvernul Orban a încercat să controleze pandemia într-un mod arogant, folosind aproape exclusiv mijloacele coercitive, milițienești: amenințări, carantină forțată, amenzi uriașe, interdicții dure, restricții nemăsurate și exprimări răstite,  jignitoare la adresa populației.

Niciodată, nicio secundă, Guvernul Orban nu a încercat să fie partenerul cetățenilor în traversarea acestei crize fără precedent.

Niciodată, nicio secundă, nu și-a propus să prevină, ci doar să sancționeze!

Niciodată, nicio secundă, nu și-a propus să încurajeze buna conduită, ci doar să pedepsească abaterile!

Românii au fost tratați ca prezumtivi „contravenienți” sau „infractori” și au fost acuzați că sunt „proști” sau „iresponsabili” în fața pandemiei!

Ministrul în geacă de piele, Marcel Vela, anunța cu o satisfacție bolnăvicioasă marea „realizare” de a fi sancționat peste 300.000 de români, cu amenzi în valoare de peste 600 de milioane de lei!", se arată în textul moțiunii ce cenzură, citit de Lucian Romașcanu. 

România, de cinci ori mai multe amenzi decât alte țări europene

"În România s-au dau de 5 ori mai multe amenzi ca în celelalte state europene, deși  s-au făcut de 10 ori mai puține teste pe zi pentru identificarea cazurilor de infecții.

În loc să își facă treaba de autoritate publică, în loc să facă anchete epidemiologice, în loc să prevină transmiterea virusului în rândul categoriilor profesionale cele mai expuse, în loc să testeze toți suspecții din lanțul epidemiologic și să-i izoleze pe cei bolnavi, Guvernul a preferat calea ușoară de a pune restricții celor sănătoși.

În loc să muncească pentru a-i identifica pe cei bolnavi, Guvernul a pus toată presiunea pandemiei pe cei sănătoși, pe firmele active și pe cetățenii care muncesc și contribuie la formarea produsului intern brut al țării.

Din primele zile ale pandemiei, Guvernul a pus pumnul în gură cetățenilor, ONG-urilor, sindicatelor și celorlalte forțe politice prin suspendarea normelor de transparență decizională și de dialog social. Atunci au stins lumina democrației din România!

Din prima zi a stării de urgență s-a înfierat principiul „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră!”. Cine nu spune ce vrem noi, riscă dosar penal. Cine nu e de acord cu măsurile noastre e negaționist sau promotor al teoriei conspirației", au completat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel