Restricții vaccinați / nevaccinați COVID-19 - noile măsuri. Cine și cum va intra în restaurante, mall-uri, cinematografe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Guvernul a adoptat noi măsuri cu privire la restrciții în plin val 4 al pandemiei de COVID-19.

Față de perioada precedentă, restricțiile nu îi mai vizează pe cei vaccinați și pe cei trecuți prin boală. Atenție, cei care optează pentru test sunt sub incidența restricțiilor. 

„Pentru a reduce numărul celor care pot ajunge la spitalizare și la ATI. Chiar dacă sunt testați, ei se pot infecta”, - Raed Arafat, explicând măsura ca restricțiile să se impună și celor testați.

Cine și cum va intra în restaurante, mall-uri, cinematografe. NOILE RESTRICȚII COVID-19

Astfel, la peste 6 cazuri la mie, le este permis celor vaccinați (care au trecut de 10 zile de la rapel) sau celor trecuți prin boală:

- organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri, permisă doar pentru vaccinați și trecuți prin boală, cu nu mai mult de 200 de persoane 

- în spații deschise sau închise, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori, până la 50% din capacitate, doar pentru cele două categorii (vaccinați sau trecuți prin boală)

- cinematografe, instituții de spectacole, concerte, până la 50% din capacitatea, doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală, cu purtarea obligatorie a măștii

- concerte in aer liber până la 50% din capacitate cu purtarea măștilor

- activități sportive desfășurate în aer liber, cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună

- cursuri, instruire workshop, inclusiv pentru proiecte de finanțare prin fonduri europene, permise până la 50% din capacitate, cu purtarea măștii

- activitatea cu public a operatorilor economici, restaurante, cafenele etc, în interior și terase, permisă până la 50% din capacitate maximă între orele 05 și 24. Magazine, mall-uri etc, până la ora 22:00, pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.

Rămân funcționale activitățile de livrare și take away.

În zonele în care există limitări de circulație, persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor fi excepții de la această interdicție.

Totodată, purtarea măştii în aer liber, devine obligatorie la o incidenţă de peste 6 la mie, dar vor exista şi excepţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel