Reîncărcarea dispozitivelor electronice se va face wireless
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
incarcare-wireless
incarcare-wireless

WiTricity Corporation din Watertown, SUA, a dezvoltat o nouă tehnologie prin care se pot realiza transferuri de energie fără fir.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Eric Giler, directorul executiv WiTricity, a declarat că tehnologia va fi disponibilă începând cu anul acesta. Produsul nu va fi vândut către consumatorul direct, ci către producător. Acesta din urmă va integra bobinele magnetice în telefoane, laptopuri şi alte produse sau sisteme.

De asemenea, compania americană a semnat un contract cu MediaTek, un producător taiwanez de semiconductoare, prin care vor dezvolta sisteme de reîncărcare fără fir ce vor fi integrate în căştile pentru telefoane, în tablete sau alte dispozitive. Mai mult decât atât, WiTricity dezvoltă o tehnologie de reîncărcare fără fir destinată maşinilor electrice. În viitorul apropiat, aceeaşi tehnologie va fi folosită şi în medicină.

Tehnologia celor de la WiTricity a fost dezvoltată de Marin Soljacic, profesor de fizică în cadrul MIT. El a reuşit acest lucru prin cizelarea design-ului acestora, informează Descopera.ro .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel