Reguli de conduită în contexul pandemiei Covid 19
Pe fondul relaxărilor sociale în mai multe țări, cazurile de Covid-19 au reînceput să apară în mai multe țări europene dar și în SUA acolo unde regulile de distanțare socială dar și celelalte măsuri de protecție nu sunt respectate pe fondul revoltelor de stradă.
În acest context și pe fondul mai multor fake news apărute pe rețelele de socializare și mai multe site-uri, Organizația Mondială a Sănătății a emis următoarele recomandări:
NU purtați mască atunci când ieșiți la alergat, dar respectați distanțarea socială; transpirația va face masca să se umezească mult mai repede ceea ce este benefic pentru dezvoltarea unor micro-organizme ce pot fi dăunătoare. De asemenea, purtarea măștii poate fi dăunătoare pentru că nu vă alimentați corect cu oxigen.
Măștile de protecție purtate corect nu cauzează intoxicarea cu dioxid de carbon (hipercapnie) și nici hipoxie (adică o lipsă de alimentare cu oxigen). Asigurați-vă că aveți o mască conformă cu normele în vigoare și că o schimbați atunci când aceasta se umezește. Medicii poartă asemenea măști chiar și în timpul operațiilor.
Șansele ca virusul Covid 19 să se răspândească prin pantofi sunt minime, însă este recomandat să vă lăsați pantofii la intrare, în special în case unde sunt infanți sau copii mici, care se târăsc sau se joacă pe jos.
Nu există studii relevante care să demonstreze că infecția cu Covid 19 poate fi transmisă prin muște sau prin țânțari.
Coronavirusul este un virus și nu o bacterie - ca atare, antibioticul nu își va face efectul asupra Covid 19. Unele persoane infectate pot dezvolta infecții secundare cu bacterii și doar în aceste cazuri, medicii, pot prescrie un antibiotic.
Momentan nu există medicamente care să prevină sau să trateze infecția cu Covid 19. Deși există mai multe medicamente care sunt în teste, luarea unui tratament inadecvat poate să ducă chiar la moartea persoanei. Dacă manifestați simptome, SUNAȚI la numărul de urgență 112.
Rețelele 5G, sau orice alte unde de radio sau mobile, nu sunt purtătoare de Covid 19. Virusul se transmite prin stropii respiratorii ale unei persoane infectate, atunci când aceasta vorbește, tușește sau strănută. De asemenea, virusul se poate transmite prin atingerea unei suprafețe infectate și mai apoi a ochilor, nasului și gurii.
Uscătoarele de mâini din băi nu distrug noul virus. Cea mai eficientă metodă de a nu vă contamina este să vă spălați corect cu apă și săpun iar mai apoi să vă ștergeți pe mâini cu un prosop de hârtie.
Dacă reușiți să vă țineți respirația timp de 10 secunde fără să tușiți, nu înseamnă că nu sunteți infectați cu Covid 19.
Lucruri care nu au nici un efect asupra Covid 19: Alcoolul nu previne și nu tratează infecția cu Covid 19. Alimente precum ardeiul iute sau usturoiul nu previn și nu tratează infecția cu noul virus. Metanolul, Etanolul sau Dezinfectantul NU trebuie ingerate întrucât nu distrug Covidul în organizm și mai mult sunt dăunătoare. Orice alt dezinfectant nu trebuie introdus în corp, inclusiv spirtul! Expunerea prelungită la temperaturi ridicate sau joase nu va împiedica răspândirea sau infectarea cu noul virus. Nu există studii care să ateste că spălarea regulată a nasului cu apă salină poate să protejeze împotriva infecției cu Covid 19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News