”Reforma” sanitară face victime: doi morți în fața spitalelor închise la 1 aprilie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un bărbat a murit, joi, în faţa Spitalului Bălceşti, recent desfiinţat, în timp ce aştepta ambulanţa. Rudele victimei nu ştiau că unitatea medicală a fost desfiinţată.Pacientul a fost dus către staţia de ambulanţă, dar singura ambulanţă era plecata la o altă solicitare.

cseke attila

Bărbatul a murit asteptând echipajul medical. Victima avea 41 de ani. Unitatea a fost desfiinţată la 1 aprilie. Deşi Consiliul Local a dat o hătărâre pentru menţinerea Spitalului Bălceşti, ministerul nu a ţinut cont de decizia Consiliului Local. Staţia de salvare are doar trei ambulanţe şi o ambulanţă are nevoie de o oră şi jumătate să revină în staţie. Un caz similar s-a petrecut și în județul Constanța.

Rudele bărbatului mort au spus că după ce au aflat că unitatea medicală este închisă au sunat la Serviciul de Ambulanţă din Bălceşti, însă salvarea de pe tură era plecată într-un caz de urgenţă.

Ulterior, după aproximativ 40 de minute de aşteptare în faţa clădirii spitalului, bărbatul a murit. La aflarea veştii, sora şi soţia bărbatului, care ajunseseră în faţa clădirii spitalului, au leşinat.

Potrivit directorului medical al Spitalului din Bălceşti, Victoia Şencar, unitatea a fost închisă la 1 aprilie deşi avea toate specialităţile şi nu avea datorii.

Ea a precizat că în prezent în spital mai sunt medici şi asistente care nu şi-au exprimat încă dorinţa de a fi transferaţi la alte unităţi, dar care "nu pot acorda îngrijiri şi asistenţă medicală".

"Spitalul a fost desfiinţat. Pot să vă spun că este un spital modern care are toate specialităţile, dar în acest moment este închis. Cadrele medicale, între care şi eu, care nu au făcut o opţiune pentru o unitate pentru a pleca au mai rămas aici, dar unitatea nu mai fucnţionează în mod oficial de la 1 aprilie, fiind închisă de Ministerul Sănătăţii", a declarat Victoria Şencar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel