Răsadurile se usucă și mor? Iată câteva trucuri simple pentru a le salva
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Răsadurile se usucă și mor.  Iată câteva trucuri simple pentru a le salva. Sursa foto: freepik.com
Răsadurile se usucă și mor. Iată câteva trucuri simple pentru a le salva. Sursa foto: freepik.com
Mulți grădinari se confruntă cu o problemă atunci când răsadurile se ofilesc, se usucă, apoi mor.

Acest lucru se întâmplă chiar și grădinarilor cu experiență, așa că nu intra în panică. Este important să găsești cauza problemei și să reacționezi prompt.

Lipsa apei sau excesul de apă duce la răsucirea frunzelor, care se usucă.  Răsadurile adulte de două săptămâni trebuie udate cu apă caldă pe măsură ce stratul superior al solului se usucă (1,5 cm adâncime). Este important să nu exagerezi cu udarea, dar, în același timp să nu lași substratul să se usuce prea tare, lucru care duce la formarea unei cruste la suprafață.

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece

Frunzele inferioare ale răsadurilor încep să se onduleze și atunci când există prea multă lumină. În acest caz, trebuie să muți recipientele cu răsadurile în alt loc.

Și un exces de îngrășământ are un efect negativ asupra răsadurilor. Primul îngrășământ trebuie aplicat când apar primele frunze. 

Pune o picătură de iod în apă și mușcata de pe pervaz va înflori abundent

Apoi, trebuie să acorzi atenție compoziției solului. Dacă solul pentru răsaduri este pregătit din pământ din grădină și humus, atunci răsadurile trebuie hrănite o dată la 2 săptămâni. Dacă ai cumpărat pământ pe bază de turbă, atunci fertilizarea trebuie făcută o dată pe săptămână.

Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie: vor fi sănătoase și vor crește rapid

Regimul incorect de temperatură poate duce la îngălbenirea frunzelor și la uscarea acestora. Răsadurile trebuie ținute la o temperatură de +20,+22 în timpul zilei. Temperatura pe timp de noapte trebuie menținută la nivelul de +16,+18 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel