Rafila îl CONTRAZICE pe Tătaru. "Mi-e greu să cred". Câte tulpini de COVID sunt, de fapt, în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Prof. dr. Alexandru Rafila a reacționat după declarația ministrului Nelu Tătaru, care susține că în România există două tulpini de coronavirus.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, se declară rezervat în ceea ce privește existența a două tulpini de coronavirus în România. Acesta susține că pentru stabilirea faptului că în România există mai multe tulpini de coronavirus este nevoie de o analiză a acestuia în două momente diferite, a mai explicat Alexandru Rafila.

”În ceea ce privește existența a două tulpini, eu sunt rezervat, pentru că dacă vrei să faci o astfel de afirmație atunci ar trebui să poți să faci o secvențiere, adică o mapare a întregului genom al virusului în momente diferite. Adică trebuia să existe la același pacient identificarea virusului în urmă cu două luni, trei luni când a fost prima infecție și o metodă similară de mapare în acest moment, când pacienții au fost reinfectați. Atunci poți să constați că a fost într-adevăr diferențe între cele două tulpini virale. Ori, dacă lucrul ăsta nu a fost făcut, mi-e greu să cred că există suficiente dovezi pentru susținerea unei astfel de teorii”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Ministrul Nelu Tătaru susține că sunt mai multe tulpini

Totul vine în contextul în care, astăzi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că ar fi în circulație mai multe tulpini ale coronavirusului. 

“Nu ne îngrijorează, ne îndeamnă în continuare la precauție. Dar precauție nu poate avea doar sistemul medical sau corpul medical, trebuie să o aibă și populația civilă. (...) Sunt mai multe tulpini în circulație. Avem mai multe fenotipuri, în mai multe țări. Noi ne adaptăm la evoluție, la simptomatologie și tratăm ca atare”, a explicat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel