Putin intră în noul an mai puternic ca niciodată
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
În 2020, președintele rus Vladimir Putin a făcut mișcări îndrăznețe pentru a-și cimenta puterea și pentru a-și prelungi puterea, un semnal pentru anul viitor, când ar putea înăbuși opoziția internă și va consolida influența Rusiei în străinătate, comentează Wall Street Journal.

Un controversat amendament constituțional aprobat în vară îi permite lui Putin să rămână la putere până în 2036. La începutul acestei luni, președintele rus a semnat o lege care exclude foștii președinți de la urmărirea penală și permite foștilor lideri ai Kremlinului să devină senatori pe viață, odată ce părăsesc funcția.

El a susținut restricții mai mari pe internet și a făcut mai dificilă organizarea protestelor politice. Vineri, parlamentarii ruși au aprobat un proiect de lege susținut de Kremlin care permite desemnarea persoanelor și grupurilor care desfășoară activități politice și primesc fonduri din străinătate drept „agenți străini”, ceea ce le aduce restricții mai mari.

Adoptarea în iulie a unor modificări ale constituției a marcat un moment esențial pentru liderul rus. Acest lucru reflectă credința în Kremlin că Putin se bucură de sprijin popular pentru o extindere a puterii sale, în ciuda sondajelor care arată o eroziune a entuziasmului pentru modul său de a conduce, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatorul R.Politics, o firmă independentă de analiză politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel