Protest la o școală din Giurgiu. Directoarea instituției ar fi fost schimbată din funcție pe motive politice. "Motivul? Nu sunt membră PNL"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video România TV
Captură video România TV
Zeci de părinți dintr-o localitate din Giurgiu sunt revoltați de faptul că directoarea instituției a fost schimbată din funcție. Femeia acuză că această decizie a fost luată pe motive politice și anume pentru faptul că nu este membru PNL.

Zeci de părinți din localitatea Malu-Spart din județul Giurgiu protestează după ce directoarea școlii a fost schimbată din funcție. Geantă Raluca susține că această decizie are la bază motive politice. Ea ar fi fost schimbată din funcție pentru că nu este membru PNL și pentru că este cumnata fostului senator PSD, Niculae Bădălău.

"Mulțumesc tuturor părinților și colegilor pentru susținere! Într-adevar, am fost schimbată din funcția de Director. Motivul? Desigur, unul politic: nu sunt membră PNL și sunt cumnata cuiva anume. Nu contează realizările, nu contează că in mandatul meu am finalizat lucrările la școala nouă începută din anul 2009. Nu contează că s-a construit un teren de sport dotat cu toate utilitățile. Nu contează existența cabinetului TIC, construcție grupuri sanitare, dotare cu laptopuri, table inteligente, videoproiectoare, mobilier de cea mai bună calitate, etc.

Nu contează că în această perioadă am avut copii cu rezultate deosebite admiși la licee de top: Sf. Sava, Lazăr, Elena Cuza, Șincai, Kirițescu. Nu contează disciplina și seriozitatea de care dau dovadă copiii noștri, ambientul școlii, munca depusă. Nu contează nimic din aceste performanțe! Contează că nu sunt înregimentată politic, că nu am mers în campanie electorală cu nicio formațiune politică și mai ales cu PNL-ul.", a scris Raluca Geantă, fosta directoare, pe Facebook.

"Este dreptul meu să votez orice partid"

Raluca Geantă susține că este directoarea Școlii Gimnaziale din Malu-Spart de 8 ani de zile și de-a lungul timpului a avut parte de multe realizări frumoase în această funcție. Femeia are parte de susținerea mai multor părinți, dar și al cadrelor didactice.

"Oameni buni, în ultimii ani eu am fost implicată în "politica școlii", este dreptul meu garantat prin Constituție să votez sau să simpatizez orice partid politic. Am fost singura directoare din tot nordul județului (doar trei în tot județul) căreia nu i s-a prelungit contractul de management educațional, cel puțin până la finele anului școlar. Știți, toată lumea mă compară cu tatăl meu care a condus baza de cereale Malu-Spart cu mână de fier. Din păcate ați văzut ce ruina este acum. Nu mi-aș dori ca și școala noastră în ceva vreme să arate la fel. Gândiți-vă ca au mai fost directori numiți politic, și la ora 15:30 școala era încuiată că ușile stăteau rupte lângă pereti, ferestrele sparte, și o debandadă totală în rândul copiilor. Sunt un om al satului, aici am învățat și eu și copilul meu, și îmi doresc tot ceea ce este mai bun pentru educația copiilor noștri și pentru comunitatea noastră.", a mai adăugat Raluca Geantă.

Părinții au amenințat că nu își vor aduce copii la școală atunci când aceasta va fi deschisă, dacă Raluca Geantă nu va mai fi directoare. Ei condamnă faptul că femeia ar fi fost schimbată din funcție pe motive politice.

Multumesc tuturor părinților și colegilor pentru sustinere! Intr-adevar am fost schimbată din funcția de Director....

Publicată de Scoala Gimnaziala Malu-Spart pe Sâmbătă, 9 ianuarie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel