Un tânăr din Sibiu, prins în timp ce încerca să dea mită unui ofiţer ca să-l ajute să obţină permisul auto
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Un tânăr din Sibiu a fost prins în flagrant în timp ce încerca să dea mită unui ofiţer ca să-l ajute să obţină permisul auto.

Un tânăr de 19 ani a fost surprins în flagrant în timp ce oferea mită suma de 800 de lei unui ofiţer din cadrul serviciului de permise auto şi înmatriculare a vehiculelor (SPCRPCIV) Sibiu, transmite Agerpres. Acesta voia ca ofițerul să îl ajute să treacă proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

"În data de 25.04.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de un tânăr în vârstă de 19 ani din municipiul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că, în data de 24.04.2024, inculpatul a fost surprins în flagrant în timp ce oferea suma de 800 lei cu titlu de mită unui ofiţer din cadrul SPCRPCIV Sibiu, cu scopul de a-i facilita promovarea probei teoretice pentru obţinerea permisului de conducere", se arată într-un comunicat de presă.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel