Prosoapele miros urât după spălare? Cu acest truc vei scăpa pentru totdeauna de problemă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Din păcate, chiar și prosoapele curate pot degaja un miros neplăcut, dar nu toate gospodinele știu să-l elimine.

Fiecare gospodină, cel puțin o dată în viață, s-a confruntat cu o situație neplăcută după ce a spălat prosoapele. Astfel, a constatat că prosoapele curate au căpătat o aromă dezgustătoare. În acest articol vei afla cu să speli prosoapele  astfel încât să nu aibă un miros neplăcut.

De fapt, există mai mulți factori care afectează calitatea spălării hainelor și prosoapelor în mașina de spălat: cuva murdară, detergent și balsam de calitate scăzută, o cantitate mică de detergent, spălare rapidă, o metodă greșită de uscare.

Grăsimea va cădea singură de pe oale și tigăi: un sfat neașteptat de la gospodinele englezoaice

Aceste motive sunt cele mai frecvente, ele se confruntă cel mai des de către gospodine, pentru că nu știu să spele corect prosoapele. 

În primul rând, nu este recomandat să porniți un ciclu de spălare rapidă la o temperatură scăzută, deoarece într-un astfel de mediu, bacteriile se înmulțesc activ și emană un miros neplăcut.

În plus, spălând lucrurile cu viteză mare și în apă rece, niciodată nu vei scăpa complet de pete și mirosurile urâte.

În al doilea rând, prosoapele umede folosite nu trebuie puse în coșul de rufe. Ele acumulează acid oleic,  o substanță care face parte din sebumul uman. În concentrații mari, acidul, împreună cu umezeala, provoacă un miros neplăcut.

Dezinfectează plăcile de tocat cu ingrediente naturale. Înlocuiește chiar azi substanțele chimice periculoase

Bunicile noaste, care spălau prosoapele fără mașina de spălat  și detergent scump, recomandă utilizarea a două produse: bicarbonat de sodiu și oțet.

Toarnă 1 pahar de bicarbonat în compartimentul pentru detergent și pornește o spălare la 60 de grade;. Apoi toarnă 1 pahar de oțet în compartimentul pentru balsam și pornește modul de clătire.

Aceste două metode te vor ajuta nu doar să scapi definitiv de mirosul neplăcut al prosoapelor sau al altor lucruri, ci și să redai moliciunea țesăturilor.

Cât de des trebuie spălați blugii astfel încât să își păstreze culoarea? Află sfaturile experților

Alternativ, puteți folosi și înălbitor: toarnă 100 ml de lichid în compartimentul pentru pulbere și setează  spălarea timp de cel puțin 2 ore la temperatură ridicată. După un astfel de tratament, lenjeria și prosoapele trebuie uscate pe balcon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel