Propunere Finlanda, președinție Consiliul UE. Dăncilă: Respingem așa ceva!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că respinge propunerea Finlandei, care a spus că poate prelua Preşedinţia Consiliului UE în locul României, spunând că ţara noastră este pregătită şi preşedintele Klaus Iohannis ştie acest lucru.

În ceea ce priveşte mesajul pe care l-ar transmite premierului finlandez în legătură cu propunerea ţării sale, prim-ministrul a afirmat: 'Categoric că respingem acest lucru, de fapt, am văzut că şi Finlanda a înţeles că România este pregătită şi că putem să facem faţă cu succes Preşedinţiei rotative pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019'. Fiind întrebată dacă găseşte nepotrivite declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că România nu este pregătită pentru Preşedinţia Consiliului UE, Dăncilă a răspuns: 'Domnul preşedinte Iohannis, prin astfel de afirmaţii, prin îndemnurile de a răsturna Guvernul, deserveşte profund interesele României'. 'Respect instituţia prezidenţială, ca de altfel toate instituţiile statului. Aţi văzut că sunt adepta fermă şi totală a unei bune conlucrări, dar mă văd obligată să resping şi chiar să condamn o astfel de atitudine distructivă a preşedintelui României. Mă întreb ce vrea domnul preşedinte, anarhie, instabilitate politică? Pentru că eu cred că numai asta poţi obţine atunci când (...) vii cu astfel de afirmaţii care aduc o imagine negativă nu numai în interiorul României, ci este preluată şi în exterior', a mai afirmat Dăncilă.

Nu a fost formulată nicio cerere

Premierul Finlandei, Juha Sipila, a anunţat marţi că guvernul său şi-a ridicat luni gradul de pregătire în cazul unei eventuale cereri a României de a inversa ordinea preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene anul viitor, dar a precizat că nu a fost formulată nicio astfel de cerere, transmite radioteleviziunea publică finlandeză Yle. Sipila a afirmat că tensiunile politice din România nu vor afecta calendarul Preşedinţiei Consiliului UE. El a declarat agenţiei de presă STT că România nu are nicio intenţie de a-şi amâna termenul de şase luni la Preşedinţia Consiliului UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel