Profesorul clujean acuzat că a cerut favoruri sexuale unei studente, suspendat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
parpucea
parpucea

Andrei Marga, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, i-a suspendat, pe durata cercetării disciplinare, contractul individual de muncă profesorului Ilie Parpucea acuzat că a pretins favoruri sexuale unei studente.

[caption id="attachment_75554" align="alignleft" width="150" caption="Ilie Parpucea"][/caption] Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de UBB din Cluj-Napoca, decizia a intrat în vigoare din 22 iunie.

"Rectorul UBB, Andrei Marga, a decis ca, începând cu 22 iunie, domnului Ilie Parpucea, profesor universitar la FSEGA, Catedra de Statistică, Previziuni, Matematică, i se suspendă contractul individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, pe durata cercetării disciplinare", se arată în comunicatul semnat de rectorul Andrei Marga.

Conducerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca a iniţiat, săptămâna trecută, procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea pentru "comportament inadmisibil şi reprobabil", după ce acesta a fost filmat cerând favoruri sexuale unei studente pentru a o ajuta la licenţă.

"Decanatul şi Colegiul Consiliului Profesoral al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca au iniţiat procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea, pentru comportament inadmisibil şi reprobabil. Administratorul Căminului Economica I, Elena Filip, şi-a înaintat demisia, în urma încălcării Regulamentului de cazare care a permis folosirea ilegală a spaţiului dintr-un cămin studenţesc de către cadrul didactic menţionat", se arăta într-un comunicat de presă transmis de Universitatea "Babeş Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel