Preotul Francisc Doboș: Voi face doza 3, din iubire față de mine și de comunitate
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Facebook Francisc Dobos
Facebook Francisc Dobos
Preotul catolic Francisc Doboș va face doza 3 „fără doar și poate”: „e o dovadă de iubire față de mine și față de comunitate. Dacă voiau să ne extermine, o făceau deja”. 

Întrebat de Mediafax despre doza a treia de vaccin anti-COVID, a cărei administrare începe în România din 28 septembrie, preotul catolic Francisc Doboș a declarat că va face doza 3 „fără doar și poate”.

„Cei care vor să se vaccineze sau s-au vaccinat vor să trăiască. Cei care nu vor să se vaccineze cu orice preț, la fel, vor să trăiască. La mijloc avem un virus. Am văzut cum funcționează și vrem ca Dumnezeu să ne salveze. Aici mă refer la oamenii credincioși. Dumnezeu ne salvează prin credință, dar și prin știință, pentru că El este Creatorul la toate și nu putem să folosim doar credința în accepțiunea ei superstițioasă. Nu putem să spunem că nu ne vaccinăm pentru că ne ajută Dumnezeu direct din cer, îl putem ispiti pe Dumnezeu în felul acesta. Tot Dumnezeu ne dăruiește medici, tot El ne-a dat minte, a dat minte oamenilor de știință să dezvolte atâtea medicamente pe care oricum le folosim de zeci de ani, de sute de ani - leacuri care au fost inventate de călugări”, declară preotul.

Îndemnul noului paroh al Parohiei Romano-Catolice „Sacré Cœur” din București este să folosim și rațiunea, cu atât mai mult în aceste zile „îmbibate de conspirații”: „Evident că mă gândesc că am credincioși sau colegi preoți care nu s-au vaccinat, alegerea este liberă, nu poate fi forțat nimeni, dar facem apel la conștiință, care ține cont de rațiune și de credință. Fără ambele riscăm să cădem. Ținând cont de valul 4, îndemnul meu este, așa cum a făcut și Sfântul Părinte, <vaccinați-vă>! Doar dacă aveți motive medicale nu trebuie să vă vaccinați, motive bine întemeiate, nu frică să pățim ceva. Oricum pățim ceva, dar e mai bine să ne salvăm viața și prin știință”.

„Dau exemplul personal: m-am vaccinat, mă voi vaccina ori de câte ori va fi nevoie. Voi face doza a 3-a atunci când va veni momentul, fără doar și poate. Nu e nimic împotriva credinței. Dacă mă uit pe orice alt medicament ar fi oricum o mulțime de efecte adverse, așa că nu ar trebui să luăm niciun medicament niciodată. Nu știu care sunt planurile, dacă există și interese financiare, nu este treaba mea, oricum este ceva mult mai mare care ne depășește pe noi, ca persoane fizice. Pe mine, ca persoană fizică, temător de Dumnezeu, mă interesează să nu ajung să transmit mai departe. Chiar dacă sunt vaccinat, pot să mă infectez, dar să nu dezvolt o formă gravă: este responsabilitate și o dovadă de iubire față de mine și față de comunitate”, adaugă fostul purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Întrebat despre cei care au decis să mai aștepte studiile din lume, părintele Doboș spune: „Nu rămân sceptic, mă încred. Cine e în așteptare de studii, pentru foarte mulți probabil e o modalitate de a eschiva. Eu mă încred. Dacă voiau să ne extermine, o făceau deja până acum cu alte modalități, nu aveau nevoie de un virus și se termina deja totul. Când se va hotărî pentru doza a treia voi fi printre primii. Nu vreau să mă infectez ca apoi să transmit mai departe. Îndemnul meu este de a ne vaccina pentru ca toți ceilalți bolnavi de boli grave să poată reveni în spitale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel