Precizările Jandarmeriei după solicitările presei - Ultimă Oră!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jandarmeria Capitalei precizează că nu are în atribuţii să facă estimări publice privind numărul de participanţi la o manifestaţie. Reacția a venit având în contextul solicitărilor mass-media în legătură cu estimarea numărului de persoane prezente la manifestaţiile care se desfăşoară în Bucureşti.

'În conformitate cu legea nr. 550/ 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, instituţia nu are în atribuţii să facă estimări publice privitoare la numărul de persoane care participă la o manifestaţie publică. Jandarmeria Română face estimări doar în interes operativ pentru a realiza dispozitive de ordine publică adaptate la o situaţie concretă. Conform Legii 60/ 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, estimarea numărului de participanţi revine ca obligaţie legală organizatorului declarat', precizează Jandarmeria, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Jandarmeria asigură măsurile de ordine publică tuturor cetăţenilor care manifestă în mod paşnic şi într-un cadru constituţional, garantând în mod echidistant protecţia participanţilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel