Legenda misterioasă a Cronovizorului. Fotografia cu Iisus Hristos răstignit realizată cu un aparat secret al Vaticanului / foto în articol
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Legenda Cronovizorului, aparatul secret al Vaticanului care poate surprinde imagini din trecut, continuă să persiste în spațiul public prin așa-numitele fotografii care pretind că îl arată pe Iisus Hristos în timpul vieții sale.

De la dispariția enigmatică a Emanuelai Orlandi în 1983, până la o colecție secretă de documente cunoscută sub numele de Arhiva Apostolică, istoria Vaticanului este plină de secrete. Și dintre toate presupusele secrete ale Vaticanului, niciunul nu poate fi mai bizar decât legenda Cronovizorului, potrivit allthatsinteresting.

Potrivit puținelor informații, Cronovizorul este un dispozitiv care oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea în timp. Deși existența acestuia nu a fost niciodată dovedită, o carte din 2002 a părintelui François Brune de la Vaticcan spune contrariul.

Potrivit lui Brune, Cronovizorul a fost dezvoltat de părintele Pellegrino Ernetti, un călugăr benedictin.

Ernetti ar fi ținut secret dispozitivul până la începutul anilor 1960, când i-a spus lui Brune că 12 oameni de știință, printre care renumitul fizician Enrico Fermi și fostul om de știință na*ist Wernher von Braun, l-au ajutat să-l construiască.

Fabricat din raze catodice, antene și metale care au primit semnale sonore și luminoase pe toate lungimile de undă, Cronovizorul ar fi permis echipei de oameni de știință să documenteze evenimentele din trecut, inclusiv crucificarea lui Iisus Hristos. Prin urmare, mașina ar putea valida învățăturile Bibliei, pur și simplu oferind o privire directă în trecut.

Cronovizorul ar fi fost construit de un laureat al Premiului Nobel și de un inginer NASA

Cronovizorul, aparatul misterios care ți-ar permite să călătorești în timp

Resursa care oferă informații despre acest aparat misterios este cartea lui Brune din 2002, Le Nouveau Mystère du Vatican. În ea, Brune explică cum l-a întâlnit pe părintele Ernetti într-o plimbare cu barca pe Marele Canal al Veneției, la începutul anilor 1960. La fel ca Brune, Ernetti cunoștea bine istoria limbilor antice, ceea ce a creat o conversație naturală. Apoi, Ernetti a dus discuția către știință.

Ernetti a susținut că el și un grup de oameni de știință renumiți s-au unit într-o încercare reciprocă de a descoperi trecutul. Un om de știință a fost Fermi, care a câștigat Premiul Nobel pentru Fizică în 1938, iar altul a fost fostul cercetător na*ist von Braun, a cărui activitate la NASA a dus America pe Lună.

Potrivit lui Ernetti, dispozitivul avea mai multe antene, dintre care trei erau făcute din metale „misterioase” care captau sunetul și undele de lumină de-a lungul întregului spectru respectiv.

Se presupune că un „detector de direcție” de pe dispozitiv a fost reglat în epoca în care se dorea a se face vizionarea, în timp ce un ecran afișa evenimentul, iar un dispozitiv de înregistrare capta imaginea.

Cronovizorul a fost astfel mai mult o fereastră către trecut decât o mașină a timpului. Ernetti a spus că a funcționat ca un televizor, captând ecouri din zilele trecute care „plutiseră” în spațiu – și a susținut că a văzut niște lucruri uimitoare.

Crucificarea lui Iisus Hristos, surprinsă de Cronovizor

Dispozitivul ar fi dezvăluit cele mai importante momente ale Bibliei

Ernetti a povestit cum a fost martor la discursul lui Marcus Tullius Cicero la senatul roman în anul 63 î.Hr. „Gesturile lui, intonația lui”, a spus Ernetti. „Cât de puternici erau! Ce oratorie avea”, a precizat e. Ernetti a făcut afirmații suplimentare, din ce în ce mai îndrăznețe, cum ar fi că a observat crucificarea lui Iisus Hristos.

De la întemeierea Imperiului Roman până la distrugerea Sodomei și Gomorei, Ernetti a susținut că el și echipa sa au aruncat o privire asupra unora dintre cele mai importante evenimente din Biblie.

La 2 mai 1972, o publicație italiană numită La Domenica del Corriere a publicat o știre intitulată: „O mașină care fotografiază trecutul a fost în sfârșit inventată”. Articolul a cuprins declarațiile șocante ale lui Ernetti pe care să le citească toată Italia.

Pe lângă afirmațiile dubioase, revista a publicat o presupusă fotografie realizată de Cronovizor despre care Ernetti a susținut că îi reprezintă pe romanii care L-au răstignit pe Iisus Hristos. Articolul din 1972 a susținut, de asemenea, că Ernetti a fost martor la Cina cea de Taină și a păstrat doar pentru el o fotografie a evenimentului biblic.

Ernetti a susținut până la moartea sa, în 1994, că mașina a fost ascunsă de Vatican pentru a nu cădea în mâinile unor persoane rău intenționate. Interesant este că Vaticanul a decretat în 1988 că „oricine folosește un instrument cu astfel de caracteristici va fi excomunicat”.

Cu puțin timp înainte de a muri, Ernetti a scris o scrisoare deschisă în care reitera ferm că dispozitivul era real. El a susținut că „Papa Pius al XII-lea ne-a interzis să dezvăluim orice detalii despre acest dispozitiv deoarece aparatul era foarte periculos. Poate restrânge libertatea omului.”

Cronovizorul rămâne un mister al Vaticanului

Oricât de tentantă ar părea existența și utilizarea acestui aparat, multe dintre afirmațiile lui Ernetti despre acesta au fost dezmințite de atunci. Scepticii au susținut că pretinsa sa fotografie a lui Iisus a fost doar o reproducere ieftină a unei statui adăpostite într-o biserică din Umbria. O altă revistă a susținut că fotografia ar fi fost doar o imagine inversată a lui Iisus dintr-o carte poștală realizată în orașul italian Collevalenza.

În 1996, revista Paracelsus a publicat alte critici la adresa afirmațiilor lui Ernetti. Piesa a pus la îndoială de ce Ernetti nu a publicat instrucțiuni detaliate despre cum să construiască dispozitivul pentru a-și legitima afirmațiile. Mai mult, articolul a dezvăluit modul în care designul Cronovizorului seamănă puternic cu un dispozitiv similar dintr-un material SF din 1947.

Unii spun că părintele Pellegrino Ernetti a mărturisit că a inventat întreaga poveste înainte de moartea sa, pe 8 aprilie 1994, dar acest lucru rămâne aprig contestat. Cu von Braun, Fermi, Ernetti și Brune morți în prezent, misterul Cronovizorului persistă și continuă să fascineze milioane de oameni.

Mai jos, câteva imagini care au fost publicate în ultimele decenii și despre care se spune că ar fi fost realizate cu acest aparat misterios, Cronovizorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel