Președintele Ucrainei dă un ultimatum liderilor Crimeii. UPDATE - Rusia reacționează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, le-a transmis liderilor separatiști din Crimeea că au la dispoziție trei ore să-l elibereze pe șeful Marinei Ucrainei, altminteri va exista "un răspuns pe măsură", scrie AFP.

UPDATE 23:13 -  Rusia cere Crimeii să-l elibereze pe comandantul Marinei ucrainene, potrivit Agenției France Press. Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a spus că le-a cerut "liderilor Republicii Crimeea să-l elibereze pe comandantul forțelor navale ale Ucrainei și să nu împiedice plecarea acestuia în Ucraina", conform unei declarații de presă.

UPDATE -  AFP transmite că Ucraina lucrează la un plan de retragere a trupelor și a civililor din Crimeea.

"Dacă amiralul (Sergiy) Gayduk și ceilalți ostatici - civili și militari - nu vor fi eliberați, autoritățile vor da răspunsul care se cuvine, de natură tehnică și tehnologică", a spus Turcinov.

Sediul Marinei ucrainene din Sevastopol a fost ocupat, miercuri, de aproximativ 200 de membri ai milițiilor proruse, a declarat un purtător de cuvânt al Marinei.

În cadrul acestui asalt, șeful Marinei ucrainene a fost capturat.

Soldații ucraineni care părăseau baza din Sevastopol, întrebați de jurnaliști de ce nu au rispostat, au răspuns: "Nu am primit un ordin și nu aveam arme". "Aveam mâine goale când i-am întâlnit", a mai spus un alt militar, citat de News York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel