Ceea ce face cu adevărat specială această rețetă de prăjitură, nu este doar gustul extraordinar, cât și aspectul sofisticat. Tăiată dreptunghiular, felia va oferi un model aparte pe interior. Nu mai sta pe gânduri și pregătește-o celor dragi!
Prăjitura „Trandafirul negru” - Ingrediente
Pentru foi:
- 600 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 1 ou
- 100 g margarină
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de cuțit de sare
- 200 ml lapte
Pentru umplutura de mac:
- 200 g mac
- 250 g zahăr
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 g margarină
- 200 ml lapte călduț
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
Pentru cremă:
- 1l lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 1/2 pachet margarină
- 250 g zahăr pudră
- 2 fiole esență de vanilie
Prăjitura „Trandafirul negru” - Metoda de preparare
Cum prepari foile: Pentru foi, amesteci ingredientele, frămânți bine, până obții o compoziție omogenă și întinzi 6 foi, dintre care două le coci normal, pe dosul unei tăvi (23x33 cm), până încep să se rumenească frumos,
Cele 4 foi rămase le vei umple cu amestecul de mac
Cum pregătești umplutura de mac: Laptele, margarina și zahărul le pui într-un vas pe foc, până se topesc. Apoi adaugi macul, coaja de lămâie și amesteci puțin, pentru a opări macul.Iei de pe foc și adaugi făina, zahărul vanilat și praful de copt. În același timp, amesteci până se va omogeniza umplutura.
Urmează să umpli foile cu această compoziție și să le rulezi ca la cozonac. Apoi, așezi cele patru rulouri unul lângă altul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ele vor crește în cuptor. Trebuie lăsate aproximativ 50 de minute, după care lăsate la răcit.
Cum prepari crema: Pui laptele la fiert și prepari budinca. Apoi, separat, vei mixa margarina cu zahărul pudră și o amesteci cu o budincă răcită. Pe una dintre foile coapte normal, pui jumătate din cremă, apoi așezi ruladele, deodată _nedezlipte, cu ajutorul foii de copt.
Pe urmă întinzi crema rămasă și aezi deasupra cealaltă foaie coaptă. Deasupra prăjiturii torni ciocolată topită și decorezi după dorință. Lași prăjitura peste noapte într-un loc răcoros (nu în frigider), iar a doua zi o poți tăia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă să meargă la olimpiadă, iar ea s-a întors cu locul I. Povestea fetei care a învins prejudecățile și neajunsurile
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Vin ploile în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea până la finalul săptămânii / video
- Cozonac fără frământare. Iese pufos și nici nu te mai chinui
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Traiul dincolo de hotare. O româncă stabilită în Londra: „Să trăiești astăzi în Londra este foarte scump, nu foarte greu”
- INFRAMETEO, la final! Ultimele informații de la ANM: Elena Mateescu anunță la ce să ne așteptăm
- Zodia care este cuprinsă de invidie și nerăbdare. Astrolog: “Adevărata competiție este cu voi înșivă”