Povestea unui dascăl excepțional. Ionel Petrea, copil de orfelinat, ajuns mentor pentru generații de elevi
Ionel Petrea, actual director al Școlii Gimnaziale „Sorin Titel” din Margina, Timiș, este un exemplu de ambiție și perseverență. Provenind dintr-un orfelinat, Ionel a înfruntat dificultăți inimaginabile pentru mulți dintre noi. Orfelinatul a fost „acasă” pentru el vreme de 18 ani, până când și-a câștigat independența și și-a creat familia după care a tânjit mereu.
„Am ajuns la această fază de ambiție și de perseverență, deoarece am crescut fără părinți. Am crescut între oameni străini, care n-au dragoste caldă, au dragoste mai rece. Profesorii de la liceu, de la gimnaziu, de la universitate mi-au spus că dacă nu înveți, ajungi boschetar sau ajungi pe drum,” spune Ionel Petrea, directorul Școlii Gimnaziale „Sorin Titel”.
Cu două facultăți la activ și o educație solidă, Ionel Petrea este dedicat schimbării în bine a vieților copiilor defavorizați. A fost numit expert județean pentru monitorizarea activităților remediale în județul Timiș de către Ministerul Educației, un rol în care și-a dovedit constant angajamentul pentru educație de calitate.
În calitate de director, se implică activ în sprijinirea copiilor din familii sărace, prevenind abandonul școlar și oferindu-le o șansă la educație. Ionel Petrea mărturisește cu pasiune că, deși el însuși nu a primit iubire în copilărie, simte o energie divină care îl îndeamnă să ofere iubire și sprijin copiilor aflați în situații dificile.
Doamne, cândva, domul profesor m-a ajutat
„Prin implicarea și dedicarea mea, sper să pot să creez o lumină și ca acei copii cu care am interacționat să-și amintească: „Doamne, cândva domnul profesor m-a ajutat”,” spune profesorul.
Ionel Petrea nu se oprește aici. Printre obiectivele sale se numără redeschiderea cantinei sociale a Școlii Gimnaziale Margina și deschiderea unui cabinet de psihologie, unde copiii să-și poată dezvolta partea cognitivă. Planurile sale includ, de asemenea, renovări necesare în școli pentru a oferi un mediu educațional mai prietenos și mai eficient.
„Doresc să deschid o cantină, să deschid și un cabinet de psihologie în care copiii să aibă un loc unde să se desfășoare și să-și dezvolte partea cognitivă. Mă bucur că am o colaborare bună cu UAT Bârnă și primesc supert tehnologic, dar e necesar să schimbăm geamurile, să facem spațiul educațional mai prietenos,” adaugă Ionel Petrea.
Finalist al campaniei „Liga Profesorilor Excepționali", Ionel Petrea nu doar că primește o recunoaștere binemeritată pentru eforturile sale, dar servește și ca model inspirațional pentru cadrele didactice din întreaga țară. Prin pasiunea, inovația și implicarea sa, Ionel Petrea demonstrează că orice obstacol poate fi depășit și că educația este un pilon esențial în formarea generațiilor viitoare.
Votul publicului este esențial în această competiție, iar Ionel Petrea, alături de ceilalți finaliști, poate fi susținut pe platforma vot.fundatiadanvoiculescu.ro până pe 18 iulie, când vom afla cine sunt cei trei câștigători ai concursului național „Liga Profesorilor Excepționali". Până pe 18 iulie, publicul poate vota profesorii favoriți, selectați din sutele de propuneri de către comisia desemnată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News