Povestea dureroasă a unei mame, aflate în comă din cauza COVID-19. Și-a cunoscut fetița la o lună după naștere. VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O mamă, aflată în comă din cauza COVID-19 și-a cunoscut fetița abia la o lună după naștere.

O femeie din Ungaria a aflat că este mama unei fetițe la peste o lună după ce a născut. În tot acest timp, Szilvia Bedo-Nagy s-a aflat într-o comă indusă de medici, decizie luată pentru a o salva de un caz grav de pneumonie, cauzată de infecția cu Sars-Cov-2, transmite Reuters

Era însărcinată în 35 de săptămâni atunci când a aflat că este infectată cu Sars-Cov-2. Inițial medicii au trimis-o acasă, în carantină, dar starea sa s-a agravat, așa că într-un final a fost internată în spital. Se întâmpla la sfârșitul anului trecut.

”Nu puteam să respir. S-a dovedit că a fost pneumonie”, a povestit Bedo-Nagy într-un interviu acordat RFE.

Femeia a fost transferată la spitalul din Budapesta. Acolo a născut-o prin cezariană pe Napsugar (”rază de soare” în maghiară). Imediat după naștere femeiea a fost mutată la Terapie Intensivă, unde a fost ventilată artificial și apoi plasată într-o comă indusă medical. Timp de mai bine de o lună, de fetiță a avut grijă soțul ei, Jozsef Bedo, care s-a temut constant că soția sa ar putea să își piardă viața. În preajma Crăciunului, bărbatul a avut parte de un miracol. A fost sunat de medic, care i-a spus că soția lui s-a trezit. Bărbatul a mers a doua zi să o viziteze și povestește că soția sa nu putea vorbi, dar îi clipea din ochi pentru a comunica.

”Doctorul mi-a spus că soția încearcă să mă contacteze. A doua zi m-am dus s-o vizitez. Era trează și, când am întrebat-o ceva, mi-a răspuns clipind din ochi.”, a povestit bărbatul.

Întrebată ce își amintește după acea trezire din comă, tânăra mamă a povestit că prima amintire este ajunul Anului Nou, afirmând însă că nici atunci nu știa exact ce s-a întâmplat.

”Nu aveam nicio idee cu privire la ce se petrece. Arătam înspre burta mea să îi întreb când am născut...Apoi doctorul mi-a zis că bebelușul s-a născut în urmă cu ceva timp.”, a mai mărturisit femeia. Despre acest caz, medicul femeii, Bela Merkely, a spus că a fost unul ”fascinant și neobișnuit de complicat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel