Posibilă FUZIUNE Dell Technologies cu VMware
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Producătorul de PC-uri Dell Technologies Inc şi furnizorul de soluţii de software VMware Inc au decis să exploreze opţiuni care includ o potenţială fuziune a celor două companii, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Discuţiile vin după ce Dell a achiziţionat, în 2016, firma EMC Corp cu 67 de miliarde de dolari şi acum este sub presiunea de a-şi majora profitabilitatea şi de a căuta noi oportunităţi de creştere.

Vineri, Dell ar urma să anunţe o posibilă fuziune cu VMware sau alte alternative, cum ar fi o ofertă publică iniţială sau vânzarea unor active, susţin sursele. Acestea adaugă că VMware intenţionează să înfiinţeze un comitet special care să ia în considerare o combinare cu Dell. Cum VMware este deţinută în proporţie de 80% de Dell, comitetul special va apăra interesele acţionarilor minoritari în eventualitatea fuziunii.

[citeste si]

Piaţa PC-urilor, care stagnează din cauza popularităţii smartphone-urilor şi a tabletelor, a scăzut anul trecut cu 0,2%, arată datele publicate de firma de cercetare de piaţă IDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel