Data actualizării:
Data publicării:

Poliție - șofer, bătaie în București. Detaliul care șochează, ignorat de toată lumea - video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
bătaie
bătaie
Au fost țipete și urlete, miercuri, în trafic, pe Șoseaua Chitilei. Ceea ce ar trebuit să fie un banal control de rutină s-a terminat într-un scandal monstru.

Un șofer a fost luat cu forța din mașină de polițiști pentru că nu au ajuns la nicio înțelegere. Pe filmarea DC News ați văzut ce s-a întâmplat: bărbatul a coborât din autovehicul, cu bluza desfăcută. A vrut să-și rezolve problemele cu Poliția încercând să-și dea pantalonii jos. Oamenii legii l-au întreabat dacă are obiecte ascuțite asupra lui. Nu avea. Apoi, au urmat câteva cuvinte cheie care se aud pe filmare. Un polițist i-a strigat șoferului: ”SUPUNEȚI-VĂ NOUĂ CĂ E MAI BINE PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! V-ați calmat?”

Întrebarea care se pune este: există în proceduri chestiunea asta cu supunerea?! Cum adică să te supui? Ce vedeți pe filmare arată foarte clar că polițiștii nu stăpânesc un limbaj standard de adresare. Par dezorientați și deloc pregătiți pentru o astfel de acțiune.

Pe de altă parte, nu există un cadru normativ în sensul în care atunci când te somează Poliția nu trebuie să stai la discuții și să te tocmești cu oamenii legii. Este o situație total anormală, iar polițitii nu reușesc să se impună.

Pe de altă parte, oamenii legii nu au camere de monitorizare instalate pe mașină. Agentul este la bunul plac al martorilor sau al inspirației de moment. Și mai sunt și oamenii care filmează și amenință că fac turul televiziunilor și le arată ei polițiștilor...

Filmarea publicată astăzi de DC News arată că România este vraiște: oameni care nu țin cont de autorități și polițiști care vor SUPUNERE.

Nici adresarea din video cu ”măi, animalelor” către oamenii legii nu este de acceptat într-o societate normală. Ne place sau nu Poliția, nu ar trebui să tolerăm un astfel de comportament. În plus, după cum se vede în filmare, un polițist îi ruga pe trecători să se depărteze de incident pentru a fi în siguranță.

Dar să încheiem cu adresarea polițistului din video: ””SUPUNEȚI-VĂ NOUĂ”. Și totuși, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a declarat că polițiștii au acționat corect. Dacă o astfel de adresare există în procedurile oamenilor legii este corectă... să judece fiecare.

Youtube video image

 

Vezi și: București. Poliția - șofer, bătaie și lacrimogen în trafic. Coarnă: Legea ne permite


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel